sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 5:32

INDEZIRABILI pentru ANI! Zece gorjeni INTERZIȘI la funcții publice timp de trei ani

În decursul ultimilor ani mai mulți șefi din cadrul unor instituții publice din Gorj, primari, viceprimari sau aleși locali s-au înfruntat în instanțele de judecată cu Agenția Națională de Integritate, după ce instituția a constatat starea de incompatibilitate a acestora ori conflictul de interese de natură administrativă. În cele mai multe cazuri, aceștia au reușit să anuleze rapoartele întocmite de ANI în justiție, însă au fost și situații în care demersurile acestora la instanțele de judecată au eșuat, iar timp de trei ani le-a fost interzis să mai dețină o funcție publică.

Zece foști primari și viceprimari, un consilier local și ex-managerul Teatrului ”Elvira Godeanu” din Tg-Jiu au fost decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.
Fostul primar și fostul viceprimar de la Tg-Cărbunești, Mihai Mazilu, respectiv Iuliu Călina, deschid lista indezirabililor ANI de la Gorj. Ambii au pierdut, anul trecut, procesele cu instituția care constatase că s-au aflat în stare de incompatibilitate pe perioada exercitării mandatelor de primar, respectiv consilier local, și au interdicție la a mai ocupa funcții publice până în 2019. Mihai Mazilu va scăpa de interdicție în luna august a acelui an, iar Iuliu Călina trei luni mai devreme.
Un alt tandem al incompatibililor a fost și la Primăria Bîlteni: fostul primar Gheorghe Păsărin și ex-viceprimarul Dumitru Oprea au pierdut și ei definitiv contestațiile depuse împotriva rapoartelor inspectorilor de integritate și au interzis la funcții publice până în octombrie, respectiv iunie 2019.
Fostul primar de la Albeni, Dumitru Cornea Victora, completează lista incompatibililor a cărui interdicție expiră în 2019, mai exact în luna noiembrie.
Vasile Moșoiu, fostul primar de la Drăguțești, este primul dintr-un lot de cinci gorjeni care au pierdut definitiv, în acest an, procesul cu ANI pentru incompatibilitate și îi expiră interdicția de a avea acces la funcții publice în februarie 2020. Moșoiu era deja condamnat penal la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, iar un dosar similar se află la organele judiciare în cercetare.
Ion Țuhașu, fost consilier local la Padeș și Emil Răgman, ex-primarul comunei Prigoria au fost dovediți și ei de ANI și interziși până în martie, respectiv mai 2020 de la ocuparea vreunui post în sistemul public.
Singurii care se aflau în exercitarea funcțiilor și au fost destituiți din funcții sunt Romulus Bîldea, fost primar al comunei Telești și Marian Negrescu, ex-managerul Teatrului ”Elvira Godeanu”, după ce demersurile lor în justiție, pentru anularea rapoartelor ANI prin care fuseseră declarați incompatibili, au eșuat.
Bîldea se poate gândi, din nou, la fotoliul de primar, în iunie 2020, adică exact în luna în care vor avea loc alegerile locale viitoare, iar Negrescu poate reveni într-o funcție publică în luna aprilie a aceluiași an.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. Dar cu Tiberiu Tataru de la spital ce se mai aude? Si el avea probleme cu ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.