duminică , 16 februarie 2020 - 21:16

INEVITABIL! Mii de mineri CONCEDIAŢI din CEO, de la 1!

mineri-cmk

Sindicaliștii și administrația sunt pe cale să ajungă la o înțelegere privind  cele două mii de disponibilizări propuse de actuala conducere a companiei. 

nelu-rosca-(6)

Șefii CE Oltenia și liderii sindicali din minerit și energie s-au întâlnit, zilele trecute, în cadrul comisiei mixte pentru a discuta pe tema concedierilor colective din vară. Sindicaliștii au propus câteva criterii care să fie luate în calcul în momentul întocmirii listelor de disponibilizări. Fiecare miner și energetician care va îndeplini criteriile ar putea încasa 21.000 de lei. ”Au prezentat o propunere cu privire la planul de concediere. Au venit cu o propunere, s-au făcut primii pași așa cum spune și legea și regulamentul pe care-l avem în contractul colectiv de muncă, s-au identificat partenerii, s-a pus la dispoziție o declarație pe proprie răspundere, pentru că va trebui să fie prezentate date cu caracter confidențial. N-am semnat-o, pentru că nu sunt de acord. În comisia din partea sindicatelor sunt persoane care din punct de vedere al statutului juridic nu au relații directe sau contract suspendat cu CEO. Au statut de pensionar și nu este normal să stea să vadă aceste date, care mâine-poimâine pot ajunge în presă. Nu s-a vorbit neapărat de un număr de concedieri, au zis că păstrează un punct de vedere cu privire la cei 2000 de salariați, asta nu înseamnă că vor fi 2000. Vă dau un exemplu. Am propus ca să nu mai fie nu numai salarii compensatorii, să se facă niște scheme de protecție socială care să includă și aceste plăți compensatorii, dar să vină și cu alte chestiuni în natură. De exemplu, celor care pleacă la pensie și vor fi restructurați să li se acorde o cantitate de cărbune sau o cantitate și de energie pe lângă salariile care se vor acorda. Ori, dacă pachetele acestea vor fi atractive, atunci e posibil să nu ne confruntăm cu un fenomen de a depăși cele 2000”, a declarat liderul sindical de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca.

Pârvulescu: Sigur nu vor fi 2000 de disponibilizări

parvulescu1-cmk

Președintele Federației Naționale Mine Energie propune ca ultimii angajați să fie primii concediați din Complexul Energetic Oltenia.” Nu s-a concretizat nimic. Propunerea e la fel, dar sigur nu vor fi atâtea disponibilizări(n.r. 2000), vor fi atâtea câte se vor stabili între cele două părți. Optimist nu pot să fiu în situația de acum în România, dar referitor la acest subiect, da. Domnul Ciobotărică a spus ce generează aceste disponibilizări, noi, ca și parte sindicală, am spus, indiferent de federație, că ne vom opri la cei care au protecție pe Ordonanța 36, dar bineînțeles cu acoperire pe plăți compensatorii adecvate. Cei care au venit, atâta timp cât se știa că este program de restructurare, să plece, exceptând pe cei care au fost angajați pe criterii sociale și cu terenuri, de asemenea cei care au plăți compensatorii, pentru că nu e normal ca cel care are 40 de ani vechime să plece, iar cel care a luat plăți compensatorii de sute de milioane ca în anii trecuți, să rămână. Nu știu când se va lua o decizie finală, pentru că oricum vor mai fi ședințe de negociere”, a declarat Dan Pârvulescu.

Căldărușe: Să plece doar PENSIONABILII

caldaruse02

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia este ferm pe poziții. Gabriel Căldărușe spune că Federația “Univers” nu va accepta ca pe listele de disponibilizări să fie trecute alte persoane decât acelea care îndeplinesc condițiile de prepensionare. „Dumnealor, printre altele, au spus că merg în continuare cu planul de restructurare pe care și l-au propus inițial. Punctul de vedere al Federației “Univers” a fost acela că nu vom accepta decât acel program de restructurare care să-i includă pe cei pensionabili pe o perioadă de doi ani de zile, deci în vara anului 2018. Bineînțeles, să fie acel acompaniament social legat de venituri de completare și plăți compensatorii, care, am spus, să fie cel puțin cât au fost anul trecut, pentru că am văzut că au fost probleme și în aceste cazuri. Aș putea spune că cei din administrație nu prea știu ce vor”, a precizat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

3 comentarii

  1. Băi hahalera sindicale Pai dacă pleacă ultimii angajați sau cei care nu îndeplinesc condiții de pensie nu rămân fără venituri !!!??? Mai bine hahalere și anarhiști unitivă să vindeți energie și chiar cărbune să devină compania profitabila să fie și locuri de muncă să câștige și băieții dastepti care subminează compania.!!!

  2. sa plece in primul rand cei veniti in urma restructurarilor de anul trecut ca si asa au venit numiti pe posturi de directori cu salarii mari, posturi create , unele, special pentru ei.

  3. Sunteti prosti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.