Înfiorător! Cum au ars cinci bărbaţi o femeie care devenise STRIGOI!

cimitir

Pare ireal, însă bărbatul care povesteşte ne asigură că ceea ce urmează chiar s-a întâmplat. Este vorba despre Fira, o femeia pe al cărui suflet a pus stăpânire spiritele rele, transformând-o în moroi. Fira a fost dezgropată după aproximativ două luni de la înmormântare, iar ceea ce au găsit cei care au asistat la acest eveniment a fost de-a dreptul uimitor.

Un localnic din Ţicleni povesteşte o întâmplare de-a dreptul cutremurătoare. Totul s-a întâmplat acum mulţi ani, cu aproximativ 80-90 de ani în urmă, spune bărbatul. „Mama mea mi-a povestit despre Fira, o femeie rea, care trăia aici în Ţicleni. Aceasta avea un fiu, care s-a însurat cu o fată, pe care Fira nu o prea plăcea şi de aceea se purta foarte urât cu ea. Cei doi tineri au făcut şi un copil. După o perioadă de timp Fira a murit. La o lună şi jumătate după moartea accesteia, copilul s-a îmbolnăvit foarte rău şi a murit şi el”, îşi aminteşte localnicul.

„S-a dovedit că Fira era moroi”

Babele din sat au început să spună că micuţul a murit pentru că a fost luat de bunica devenită moroi. Se povesteşte din bătrâni că primele persoane pe care strigoii le luau erau membrii familiei. Mai multe femei în vârstă l-au sfătuit pe Matei, fiul aşa-zisei moroaice, să facă toate demersurile pentru a descoperi dacă femeia devenise într-adevăr vârcolac. „Se duceau cu un armăsar în cimitir şi-l puneau să treacă peste mormânt, dacă trecea, însemna că nu este moroi, dacă nu, clar era. Încă un obicei pe care Matei a fost sfătuit să-l facă a fost de a presăra mei peste mormânt, iar dacă dimineaţa nu mai era meiul, însemna că era moroi. Zis şi făcut. Bărbatul a făcut întru totul exact cum i s-a spus, iar concluzia la care au ajuns a fost aceea că Fira trebuia neaparat dezgropată şi arsă, pentru a nu mai lua şi alte suflete după ea. Într-o seară, acest băiat, Matei, a chemat încă 4-5 bărbaţi şi au plecat spre cimitir pentru a o dezgropa pe femeia care devenise moroi. Unul dintre bărbaţi era mai mic de statură. Ajunşi la mormânt au început să tămâie încontinuu pentru a alunga spiritele rele”, povesteşte ţiclenarul.

Săptămâni întregi, animalele nu s-au apropiat de valea unde a fost arsă femeia

Valea-(2)
Toată această întâmplare s-a petrecut noaptea, iar cei patru bărbaţi adunaseră lemnele pentru focul în care urma să fie arsă Fira încă de pe zi. „Au ajuns în valea unde se zice că se ardeau moroii şi au pus-o pe foc pe Fira. Bărbaţii au stat lângă foc până s-a stins pentru a se asigura că din presupusa moroaică nu va mai rămâne nimic. Se zice că săptămâni întregi animalele nu s-au apropiat de acel loc unde a fost arsă Fira. Vitele mari, vacile, boi, mugeau şi fugeau când ajungeau în apropiere de a acea vale”, îşi încheie bărbatul povestea care i-a înfricoşat pe mulţi dintre localnici.

Au văzut-o cu unghiile mari şi cu părul vâlvoi

Când au dezgropat-o pe Fira, ceea ce au văzut bărbaţii i-a lăsat fără grai. În mormânt au găsit-o pe femeie având unghiile foarte mari, părul vâlvoi, iar faptul ce a uimit foarte mult a fost că aceasta nu prezenta nicio urmă de putrefarcţie, după aproape două luni de când murise.

A căzut peste el

După ce au dezgropat-o pe femeia cu pricina, bărbaţii i-au băgat un cui foarte gros în inimă pentru a se asigura că este moartă. „I-au băgat un cui în inimă, au pus-o pe un par şi au plecat spre locul unde se ardeau moroii. Bărbaţii au cărat-o cu rândul pe femeie. În drum spre locul arderii, cei cinci trebuiau să treacă un pârâu. Peste pârâu, unul din bărbaţi s-a împiedicat iar moroiul a căzut peste el”, spune localnicul.

loading...
Loading...

Citește și

Vulcanul, primul ZIAR al Gorjului! Numele unui căpitan poet și al unui istoric sunt legate de el

De numele căpitanului poet Emanoil Părăianu se leagă un moment important din istoria Gorjului: acesta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: