Influența costă! Clientela Primăriei Rovinari i-a băgat primarului Filip 147.000 de euro în buzunar


Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, a intrat în cursa electorală pentru instituția publică, anul trecut, cu o gaură de 100.000 de lei, debite pe care societățile familiei le aveau la acea vreme la taxele și impozitele localității, conform contracandidaților acestuia. După nici un an de administrare a orașului, primarul Filip nu numai că și-a putut plăti datoria respectivă cu lejeritate, ci a mai economisit încă de șase ori suma în cauză. Banii au venit sub formă de ,,donații” de la clientela Primăriei Rovinari, care, pentru a câștiga bunăvoința și influența noului primar, a decartat pentru respectivul nu mai mult decât 147.000 de euro. Banii, peste 7 miliarde de lei vechi, sunt menționați de către primarul ALDE în ultima sa declarație de avere și reprezintă darul de la nuntă acumulat după petrecerea organizată în luna mai a acestui an.

Nunta primarului orașului Rovinari, de pe 20 mai 2017, a fost una care a adunat câteva sute de persoane din județ, afaceriști, salariați, politicieni și apropiați ai familiei Filip din Gorj. Evenimentul a fost unul fastuos, în care persoanele care știau că aveau nevoie de semnătura primarului, au achitat, fără niciun de dubii, generoși, darul de nuntă pentru respectivul. Altfel nu se poate explica suma colosală trecută de primar drept dar de nuntă, Robert Filip declarând recent că a rămas cu 147.000 de euro după evenimentul din 20 mai 2017, banii nefiind momentan cheltuiți de către cei doi soți.

 

Mii de euro „investiți” în Filip

Plicurile primite de primar și de soția sa, îmbrăcate într-o formă legală, au fost destul de groase, dacă ne gândim că afaceriștii abonați la banii publici, avizați de mirele Filip, au fost conștienți că au făcut astfel o bună investiție în tânărul primar. Miile de euro, sub forma darului de nuntă, vor acoperi astfel influența primarului, pentru contractele viitoare, lucru care nu este greu de crezut, urmare a totalului declarat de primar drept încasat la finalul nunții sale.

Salariații și-au plătit posturile!

Dacă oaspeții afaceriștii și-au plătit contractele, nu ar fi de mirare ca salariații invitați de miri să nu-și fi plătit și ei astfel posturile călduțe din Primăria Rovinari și din direcțiile subordonate.
Politicienii au fost mai zgârciți la acest capitol, ALDE Gorj având în componență lideri care vor să câștige ei, nu să-i facă bogați pe alții.

Un miliard debite
La perioada de precampanie electorală de anul trecut, Laurențiu Chivu, contracandidatul actualului primar de Rovinari, posta pe Facebook o lista cu datoriile pe care firmele familiei Filip le avea atunci la primăria localității, taxe si impozite în valoare totală de un miliard de lei vechi (100.000 de lei). Asta, după ce, tot pe rețeaua de socializare și-a îndemnat prietenii să facă o sesizare la ANI pe numele lui Robert Filip din cauza averii acestuia. Filip spunea atunci că datoriile la Primăria Rovinari erau debite în termen, pe care urma să le plătească în perioada următoare. Robert Filip considera atunci ca era normal ca o firmă cu zeci de angajați să aibă întârzieri la plata taxelor și impozitelor. Acesta a vorbit și despre modul în care a facut avere.
Chivu a postat însă pe Facebook, detaliat, datoriile pe care le avea familia fostului primar, Dorin Filip, la bugetul local. „Familia Filip are patru firme în Rovinari, iar la Primăria Rovinari are debite la Impozite și Taxe Locale: CRIMFYL – impozit cladiri 31.481lei, impozit auto 2.235 lei, impozit firma 118 lei total =33.834 lei; MADOFIL – IC 47.671lei, IF 198 lei, I Spect 5.030 lei total =52.893 lei; ROVAL 0; EXPOCRIS: IC 1.493 lei, IA 376 lei, total =1.869 lei. Total debit la Primăria Rovinari 1 miliard de lei”, sunt informațiile prezentate, anul trecut, de Chivu. Acesta mai susține atunci că familia Filip mai avea datorii de peste 20.000 de lei și la societatea Apă, Canal, Salubritate.

Traian Popovici

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

8 comentarii

  1. Darul de nunta , neimpozabil , cel mai bun mod pentru pregatirea „tunurilor” viitoare ! Eventualele viitoare spagi sau celebrul „parandarat” vor fi „acoperite” in declaratiile de avere de suma asta ! Astia 147 000 de euro e suma neta plus costul bairamului , deci undeva la 200 000 ! La 400 de persoane , mi-e greu sa cred ca invitatii au dat 500 de euro de persoana ! De urmarit subiectul !

    • Othello,tu esti chiar prost !!sau te prefaci ,darul se impoziteaza cu 16%pt cultura ta. Stiu ca iti este necaz,dar asta este frate fiecare cu norocul lui.

  2. sa moara chivu de invidie ca nu e primar si latra la luna

  3. roade chivu un os si il tot roade si moare de ciuda

  4. roade chivu un os si il tot roade si moare de ciuda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.