miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:01

Ingineri șefi și economiști se bat pentru posturile de măturători! Ce salariu vor avea

maturatori

Lipsa locurilor de muncă și vârsta unora dintre șomerii gorjeni îi face pe aceștia să concureze pentru orice job vacant. Astfel, pe lista celor 500 de candidați care s-au înscris la concursul pentru cele zece posturi de măturători se numără chiar și foști ingineri șefi și economiști, care, din cauza vârstei, nu își pot găsi un loc de muncă.

Un muncitor necalificat ia un salariu de peste 500 lei, plus 22 de bonuri pe lună, iar un muncitor calificat primește 1.200 lei, plus bonuri.

Zeci de femei îmbrăcate cu veste reflectorizante mătură în fiecare noapte străzile din municipiul Târgu-Jiu. Cei care au această slujbă se trezesc la ora 01.00 din noapte, căci, până dimineața, străzile trebuie să fie curate. De curând, SC Edilitara SA Târgu-Jiu a scos la concurs zece posturi de măturători stradali. Înscrierile s-au terminat, depunându-și dosarul aproximativ 500 de gorjeni, și femei și bărbați. Conform unor surse din primărie, printre cei 500 de candidați există și foști ingineri sau economiști care au o singură dorință: să aibă un loc de muncă. Fiind trecuți de prima tinerețe, aceștia sunt refuzați de alți angajatori. Fiecare are familie de întreținut și va participa la concursul pentru postul de măturător în martie. A munci nu este o rușine este o zicală românească, folosită de inginerii și economiștii trecuți de 45-50 de ani, care nu își mai găsesc un loc de muncă. „Sunt zece locuri de măturător scoase la concurs la SC Edilitara SA. S-au depus aproximativ 500 de cereri pentru aceste posturi, dar sunt nişte condiţii pe care candidații trebuie să le întrunească, și anume, nu trebuie să aibă cazier, trebuie să aibă minim opt clase şi să aibă domiciliu în Târgu-Jiu. Înscrierile s-au încheiat, concursul desfăşurându-se în perioada 11-13 martie, când vor avea loc cele două probe, proba scrisă si proba interviu”, a spus Lavinia Trușcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Salariul este unul mulțumitor, spun cei care își doresc un post de măturător: un muncitor calificat ia lunar 1.200 lei și 22 de bonuri de masă, iar un muncitor necalificat primește peste 500 lei și bonuri de masă.

Azi are loc ultima probă pentru postul de îngrijitor

Concurență mare a fost și pentru postul de îngrijitor la Primăria Târgu-Jiu, acolo unde 13 persoane și-au depus dosarele. Proba practică a fost susținută de 11 femei şi doi bărbaţi. „Au fost depuse 13 dosare pentru concursul privind ocuparea unui post contractual vacant de îngrijitor din cadrul Serviciul administrativ al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu-Jiu. Pot să vă spun că printre cei care au depus dosarul de participare la concurs se află atât femei, cât și bărbați. Proba practică a avut loc în data 19.02.2015, iar proba interviu va avea loc în data de 24 februarie. Ca și condiție specifică, candidații trebuie să fie absolvenți de cel puțin studii generale”, a spus Lavinia Trușcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Musical jucat pe scena Teatrului Elvira Godeanu din Târgu Jiu!

Balul Teatrului ajuns la cea de-a IX-a ediție va debuta cu musicalul „Re Găsire” în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: