ÎNGRIJORARE în CEO. Boza, AMENINȚAT!


Fostul primar al orașului Turceni, Ion Dumitrașcu, acuză conducerea CE Oltenia că nu a respectat procedurile prevăzute de Ordonanța 36 privind concedierile colective.
Administrația CEO a trimis preavizele salariaților ce vor părăsi în următoare perioadă compania minieră. Documentul a ajuns și la Ion Dumitrașcu. Fostul primar de la Turceni are 58 de ani și îndeplinește criteriile de pensionare. E îngrijorat însă că nu va primi la timp salariile compensatorii. Dumitrașcu amenință că-i va face plângere penală managerului CEO, Sorin Boza, pentru că nu a respectat toți pașii ce trebuiau făcuți în procesul de disponibilizare.“Consider că acest preaviz nu respectă în totalitate Ordonanța 36/2013. Sunt niște pași care trebuie urmați. Listele de disponibilizare trebuie semnate și de către partenerii sociali, adică de sindicate, de administrație. Apoi, se înaintează la Guvern cu programul și măsurile care prevăd această restructurare colectivă și se aprobă nominal. Eu am căutat și nu am văzut nicio prevedere în acest sens la Guvern, nu este aprobat nici bugetul pe venituri și cheltuieli. Nu știm când sau cum vom lua salariile. Mă gândesc să înaintez o acțiune penală pe numele domnului Boza pentru nerespectarea în totalitate a Ordonanței 36, care mă lezează pe mine și pe ceilalți care au primit preavizul. Vreau să se respecte legea și să fim plătiți așa cum prevedea Ordonanța 36 înainte. Nu poți să stai 5-6 luni, să te trezești în septembrie că se hotărăsc guvernanții să ne dea bani. Până atunci, poate ni-i dă domnul Boza din buzunar. E o temere normală, pentru că nu văd aprobarea Guvernului pe completarea Ordonanței 36. Am verificat Monitorul Oficial și nu e nimic și o lege în țara asta se respectă. Sunt cinci semnatari pe preaviz, probabil sunt și juriști. Probabil, domnul Boza a dat o dispoziție, că pe semnătura dumnealui s-a pus ștampila. Vreau ca dumnealui să vină în instanță nu juriștii”, a declarat Ion Dumitrașcu.

Boza: „Temerile domnului Dumitraşcu nu au temei”

Preşedintele Directoratului CEO, Sorin Boza, a răspuns acuzaţiilor lui Dumitraşcu: Acesta a afirmat: „Actul legislativ (de care vorbeşte Ion Dumitraşcu, n.red.) a fost avizat de Ministerul Energiei deci, a trecut, şi se află în avizare la Ministerul de Finanţe, urmând şi decizia Ministerului Muncii. Ceea ce trebuie să se înţeleagă este faptul că toată această procedură se va derula până la finalizarea perioadei de preaviz, timp în care, cel aflat pe lista de disponibilizare şi în preaviz continuă să fie plătit de CEO. Temerile domnului Dumitraşcu nu au temei”, a mai spus acesta.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Nu este asa , da asa este , a pus ” carul inaintea boilor „! Poate acum citeste si dansul , ” motivarea pt. aplicarea OG 36/2013 !!!

  2. D-le Dumitrascu,felicitari pentru abordarea acestei probleme care implica mai multi salariati din CEO. Subscriem actiunii de chemare in judecata a domnului manager Boza iar pentru un castig sigur in fata intstantei incercati va rog, sa adunati in jurul dv-stra cat mai multi salariati aflati in aceasta situatie. Lasati o cale de legatura . Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.