ÎNGRIJORARE în CEO după şirul de decese


Adrian Marciuc spune că trebuie făcută o analiză a bolilor de care suferă minerii şi energeticienii şi luate măsuri pentru evitarea unor noi tragedii.

Reacţia vicepreşedintelui Federaţiei Univers vine după ce, într-o lună, cinci angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au decedat, pe fondul unor afecțiuni cardio-vasculare. Adrian Marciuc susţine că o soluţie ar fi încheierea unui contract cu o firmă specializată în analizele medicale necesare minerilor și energeticienilor. “ Este o situaţie îngrijorătoare. Analizăm problema, deocamdată. Trebuie făcute verificări la Medservim, unde sunt înregistraţi salariaţii care au probleme de sănătate, ca să vedem de ce boli suferă. Trebuie să vedem în special câţi au hipertensiune sau sunt diabetici şi să luăm măsuri. Acum câteva zile, am mai purtat ceva discuţii cu directorul general privind realizarea unor analize mai amănunţite. Aşteptăm mai întâi să ne fie puse la dispoziţie datele oficiale de la Medservim. Ar trebui încheiat un contract cu o firmă specializată în analizele medicale necesare minerilor și energeticienilor”, a conchis liderul sindical.

Noi DISCUŢII privind REDUCEREA vârstei de pensionare

Minerii şi energeticienii tot cer, în ultimii ani, politicienilor să se lupte pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit de la 57 la 53 de ani. Adrian Marciuc spune că, săptămâna aceasta, liderii federaţiilor reprezentative de la nivelul CEO vor merge la noi discuţii pe această temă la Ministerul Muncii. “Referitor la reducerea vârstei de pensionare, toate federaţiile au făcut adrese la Bucureşti, la ministerul Muncii. Se lucrează în continuare. Săptămâna aceasta, vor avea o întâlnire cele două federaţii reprezentative de la nivelul companiei cu ministrul muncii, din nou, pe această temă”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Univers.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Ii doare exact în dos de viețile voastre. Fac și ei putina gargara pana uitați voi și după aia Dumnezeu cu mila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.