duminică , 23 februarie 2020 - 17:02

ÎNGRIJORARE în CEO. Grupa de muncă, ÎN PERICOL!


Federația Națională Mine Energie i-a solicitat ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să emită o hotărâre de guvern prin care să reglementeze prelungirea avizelor de încadrare a locurilor de muncă din minerit în condiții deosebite, până în 2021.

Minerii şi energeticienii ar putea rămâne fără grupa de muncă după data de 31 decembrie 2018. La sfârşitul anului expiră un act normativ prin care sunt recunoscute condiţiile deosebite. Dan Pârvulescu a trimis adresă ministrului Muncii şi i-a cerut prelungirea avizelor necesare până în 2021. Liderul FNME avertizează că federaţiile afiliate Cartel Alfa ar putea recurge la proteste, dacă guvernaţii nu vor da o hotărâre pentru ca angajaţii din mai multe companii să nu piardă grupa de muncă. “În România, pentru rezolvarea problemelor de reducere a noxele trebuia să fie schimbate instalaţiile şi utilajele. Se pot face orice fel de investiţii, dar nu poate fi redus zgomotul şi vibraţiile pentru care ele au fost proiectate. Ţinând cont de acest lucru, am solicitat pentru toţi colegii, nu neapărat din CEO şi din celelate companii unde sunt condiţii deosebite, prelungirea acestora. În cadrul Cartel Alfa vom face, probabil, acţiuni comune cu alţi colegi din ţară în perioada următoare. Toate federaţiile afiliate Cartel Alfa care au salariaţi ce lucrează în condiţii deosebite am trimis solicitarea către ministrul muncii. Urmează să avem o întâlnire să vedem dacă doresc sau nu să prelungească aceste condiţii, după aceea vom face acţiuni comune, am putea recurge la proteste. Sper să reuşim prelungirea acestora pentru cariere şi Termocentrala Rovinari. Problema este că ar putea rămâne oamenii fără grupa de muncă. E diferenţă între activitatea din cariere şi alte activităţi”, a declarat Dan Pârvulescu.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. Si in termocentrale sunt locuri de munca cu conditii de munca deosebit de grele si nocive putand fi incadrate la grupa a 2-a de munca. Exista , oare, vre-o statistica cu speranta de viata pentru personalul din productie , pe locuri de munca si cu vechime in munca mai mare de 25 de ani. Cu alte cuvinte, cat mai traieste omul dupa ce iese la pensie? Un astfel de material statistic ar putea fi foarte util celor ce sustin drepturile salariatilor.
    Sindicatele ar trebui sa vada (statistic) ce se intampla cu fostii salariati si dupa disponibilizari si pensionare, pentru ca se moare pe capete la varste la care omul ar trebui sa se mai bucure inca de viata! Sau situatia asta are ca efect pervers diminuarea deficitului de la biugetul de pensii care este obiectiv in programul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.