Insolventa CET Govora pregătește o țeapă de 200 de milioane de lei pentru CE Oltenia


Planul de reorganizare al CET Govora, producător de cărbune, energie și abur industrial, prevede plata a doar un sfert din totalul debitelor datorate, înscrise la masa credală a companiei. Potrivit planului, CE Oltenia, care are de recuperat de la CET Govora 2,25 de milioane de lei, își va vedea banii abia în următorii trei ani, eșalonat. CEO poate da însă lovitura de grație acestei societăţi aflate în insolvență deja de doi ani, respingând planul, alături de alți creditori, fapt care va băga societatea din Vâlcea în faliment.

CEO Govora are datorii de 406 milioane de lei la acest moment, iar planul de reorganizare prevede că doar un sfert din debite, adică 99,1 milioane de lei ar urma să fie achite în perioada următoare. Documentul a fost realizat de administratorul judiciar Euro Insol și avantajează doar angajații CET Govora care își vor primi restanțele salariale, în valoare totală de circa 212.000 lei, în termen de 30 de zile de la confirmarea planului de reorganizare de către instanța de judecată, anunță profit.ro. Din păcate, creanțele garantate, deținute de Alpha Bank (37,6 milioane lei), Ministerul Finanțelor Publice (7 milioane lei), ANAF (6,65 milioane lei) și Complexul Energetic Oltenia (2,25 milioane lei), în total 53,5 milioane lei, vor fi plătite eșalonat pe durata de 3 ani a planului de reorganizare. Situația este similară și pentru creanțele bugetare în sumă totală de 45,39 milioane lei, din care cele mai mari sunt deținute de ANAF (34,26 milioane lei), Ministerul Finanțelor Publice (5,32 milioane lei) și Administrația Fondului pentru Mediu (4,779 milioane lei).
CEO, principalul defavorizat

„Creditorii chirografari nu vor fi plătiți, reducerea cuantumului creanței vizează 100%”, se stabilește în planul de reorganizare care afectează în primul rând Complexul Energetic Oltenia (peste 194 milioane lei, 47,7% din totalul masei credale), apoi CFR Marfă (peste 21 milioane lei, 5,18% din masa credală) și acționarul unic Consiliul Județean Vâlcea (17,25 milioane lei). Până la pronunțarea judecătorului sindic, planul trebuie votat de către creditori, adunarea generală a acestora fiind convocată în acest scop pe 28 iunie. CET Govora a intrat în insolvență în urmă cu peste 2 ani, pe 9 mai 2016.

La mâna CEO

Teoretic însă, Complexul Energetic Oltenia, cu aproape 48% din totalul creanțelor, s-ar putea alia cu alți creditori defavorizați semnificativi pentru a respinge planul. Practic, acest scenariu este extrem de puțin probabil, dat fiind că, dacă planul este respins, CET Govora intră în faliment, iar CE Oltenia tot nu recuperează nimic din creanță.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Un comentariu

  1. iondeion!!!! Acum, in apărarea ta, sau mai bine zis -circumstanțial, ai avea o scuza cu articolul despre nunta fiicei lui Trifoi! Ți -a dat socru mic, de mila nu ca ai merita , doua țuici si tu nu duci la b(e) autura! Bai omule, esti asa de prost, ca nici un articol scris de alții nu poți sa reproduci😛😛😛! I-a mai citește ma o data( daca știi) , asa a zis ăla de la profit.ro, ca toate datoriile sunt de 99,1 milioane? Si ca se vor plăti un sfert, adică 401 milioane??? Ba esti mai …….nu știu cum sa zic, prost e alint, decât Ultima Ora , aia cu ARESTAȚII sub control judiciar! Reținuți, proasto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.