Inspectorii ANI pe urmele BANILOR lui MOREGA. Mister: de unde i-au apărut viceprimarului 30.000 de euro cu care și-a cumpărat un AUTOTURISM DE LUX


Viceprimarul orașului Motru, Costel Cosmin Morega, face obiectul unor verificări ale inspectorilor de integritate, după ce, într-un interval de șase luni de zile, și-a cumpărat două autoturisme pentru care a plătit 42.000 de euro și există suspiciuni că, cel puțin pentru unul dintre acestea, nu poate justifica banii.
O Honda și un Hyundai sunt achizițiile pentru care Morega va trebui să dea explicații inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI), în contextul în care, suma cu care viceprimarul și-a cumpărat primul autoturism, nu apare în declarațiile sale de avere anterioare, nu are menționat vreun credit, nu avea conturi, depozite bancare sau fonduri de investiții și nici alte active financiare.

Honda de 30.000 de euro, după șase luni de mandat

Potrivit unor surse, inspectorii ANI au declanșat verificări cu privire veniturile viceprimarului Cosmin Morega din ultimii trei ani, întrucât există unele îndoieli în ceea ce privește proveniența sumei de 30.500 de euro, cu care acesta și-a achiziționat un autoturism, în decembrie 2016.

Când a fost ales consilier local și desemnat viceprimar, din partea majorității în consiliul local Motru, în iunie 2016, Costel Cosmin Morega avea patru terenuri, o casă și două apartamente situate în orașul minier și un alt teren și o casă în comuna Padeș.
Morega deținea, la acea vreme, două autoturisme, un Mercedes și un Matiz și nu avea conturi, depozite bancare sau fonduri de investiții și nici alte active financiare, dar nici datorii. Viceprimarul câștigase 60.000 de lei, în anul fiscal precedent, din salariul de director la societatea Direcția Publică Motru SA, la care s-au adăugat alți 1.779 de lei ca membru într-un consiliu de administrație, iar veniturile familiei fuseseră completate de salariul soției, pe un an de zile, adică 13.500 de lei.

Un an mai târziu, la capitolul imobiliar, averea viceprimarului nu a suferit modificări, însă în garajul familiei a apărut un autoturism Honda, anul fabricației fiind 2016, pe care Morega a plătit 30.500 de euro, adică 137.000 de lei, după cursul euro al BNR, la data achiziției, mai precis, luna decembrie a acelui an.
În contextul în care în declarația de avere viceprimarul, după cum am amintit, nu a menționat vreun depozit bancar și nici un credit, cele câteva zeci de mii de euro cu care a cumpărat autoturismul Honda sunt greu de justificat de acesta, mai ales că veniturile familiei au scăzut de la 75.000 de lei, la aproximativ 67.000 de lei.

Vicele Costel ”și-a tras” și Hyundai

Anul acesta, viceprimarul Cosmin Morega are, iarăși, noutăți în declarația de avere și niște sume pe care nu le poate justifica decât dacă în toată această perioadă, adică aproape trei ani, nu a plătit facturi pentru utilități și nici nu s-a hrănit.

Viceprimarul a vândut unul din apartamentele din Motru, pe care a încasat 55.000 (?!), cel mai probabil de lei, având în vedere că acesta avea doar 50 de mp. Ca să compenseze cumva vânzarea apartamentului, Morega și-a mai achiziționat un autoturism: un Hyundai, pe care a plătit 12.000 de euro. Culmea e că din declarația de avere a dispărut, la propriu, Mercedes-ul, în condițiile în care autoturismul nu apare la bunuri vândute și viceprimarul nu face nicio altă mențiune referitoare la acesta, în declarația de avere.
Ca să simplificăm: vicele Morega și-a cumpărat, în numai șase luni de zile, două autoturisme care l-au costat 42.500 de euro (192.000 lei), în condițiile în care, dacă nu ar fi cheltuit niciun leu din veniturile familiei pe doi ani, la care se adaugă banii pe apartamentul vândut, acestea ar însuma 197.000 de lei.
Dacă viceprimarul Morega a omis unele date la avere, aceste lucruri nu pot fi lămurite decât de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. În schimb, acesta nu a uitat amănunte în legătură cu evoluția sa politică, mai exact, din postura de vicepreședinte a promovat prim-vicepreședinte, în primul an de mandat, și mai apoi președinte executiv al organizației PSD Motru.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Banii au aparut din Sfanta Spaga si din afacerile cu firme care executa lucrari fictive , neexecutate in realitate dar receptionate si platite in acte . In toate primariile si institutiile publice se intampla la fel . Este un jaf generalizat .

  2. De la Romferex ,bani de la groapa de gunoi care a produs un dezastru ecologic și nimeni nu zice nimik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.