Inspectorii de Conturi au sesizat procurorii. Prejudicii de zeci de milioane de lei constatate la Padeș. CEO, pe „lista neagră”

curtea-de-conturi

Un raport al Curții de Conturi a României cu privire la cazurile în care a apreciat că sunt indicii de săvârșire a unor fapte de natură penală și au fost sesizate organele judiciare scoate la iveală modul fraudulos în care a fost condusă Primăria Padeș și societatea de gospodărire comunală Padeș Util SRL, fiind creat un prejudiciu de aproape 450.000 de lei.
Pe ”lista neagră”, întocmită de inspectorii de conturi, se regăsește și Complexul Energetic Oltenia cu două sesizări, una dintre acestea fiind direcționată către DNA, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii unor infracțiuni prin care a fost creat un prejudiciu de aproape o sută de milioane de lei.

Dosarele de la Padeș, la Parchetul Motru

Plenul Curții de Conturi a decis, la finele lunii aprilie a acestui an, să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru cu privire la comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în modul de administrare a societății de gospodărire comunală Padeș Util SRL. Auditorii de la structura județeană de conturi au constatat la societatea Consiliului Local Padeș un prejudiciu de 91.700 de lei.
Peste doar câteva zile, inspectorii de conturi au trimis o nouă sesizare, aceleiași unități de Parchet, pentru a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu la Primăria Padeș, fiind estimat un prejudiciu de peste 355.000 de lei.
Trebuie menționat că în anii anteriori Curtea de Conturi a sesizat și alte cazuri similare la alte patru primării din județ, respectiv la societatea Minprest Serv SA, cea mai veche dintre acestea datând din iunie 2011, însă procurorii nu le-au soluționat până în prezent.

Dosarele CEO, în lucru la procurori

Inspectorii de conturi au înștiințat, anul trecut, DNA, după ce au descoperit la structurile CE Oltenia mai multe deficiențe care au produs daune companiei de 46.730.848 lei, prin comiterea unor fapte de abuz în serviciu, gestiune frauduloasă și pentru abateri sancționate de legea Curții de Conturi.
De asemenea, în 2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a deschis un dosar care viza nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea CEO a măsurilor transmise de inspectorii de conturi, dauna în detrimentul companiei cifrându-se la 53.038.493 lei.
Ambele dosare erau nesoluționate, la finele lunii iulie a acestui an, după cum se menționează într-o situație publicată de Curtea de Conturi a României.

loading...
Loading...

Citește și

Gest demn de laudă făcut de un polițist și un jandarm, în prag de sărbători

Un polițist din Țicleni și un jandarm au făcut, miercuri, un gest de onestitate, după …

2 comentarii

  1. Multumim celor care ne-au sustinut ieri. Haideti sa aducem banii si locurile de munca la Tg-Jiu!
    Mai e un pas. Voteaza si tu „Bicicleta la Tg.-Jiu”!
    http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-bicicleta-la-tgjiu-id-1907-cmsid-65

  2. cei de la curtea de conturi gorj au devenit spagari. verifica la ordin politic, ….., iar in fuunctie de comisioane vad sau nu ilegalitatile.
    In toate primariile din judet se fura…..
    DNA sa se sesizeze cum conduce violeta ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: