Inspectorii sociali din CEO, fără prime

colaj

Conducerea CE Oltenia a anunțat, ieri, că va acorda un bonus financiar salariaților companiei, cu excepția „celor care nu au avut nicio contribuție în  activitatea CEO”. Astfel, prin decizia Directoratului, aproape 19.000 de salariați vor primi câte 750 de lei, însemnând un bonus de performanță, după cum spun directorii  societății.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a declarat pentru Gorj Domino că în această categorie intră inspectorii sociali și parte a liderilor de sindicat: „Aproximativ 20 de oameni nu vor beneficia de bonusul de performanță. Ce contribuție au avut, de exemplu, inspectorii sociali sau lideri ai unor organizații de sindicat? Au muncit cu gura! Prima de performanță va fi acordată celor care au muncit cu adevărat și nu au făcut greutăți companiei”, a mai spus acesta. O situaţie exactă, întocmită ieri după amiază, arată că 29 de inspectori sociali şi lideri de sindicat nu vor beneficia de prima de performanţă.

Condescu spune că acordarea primelor e meritul lui

FNME a transmis, ieri, un comunicat în care spune că „în urma negocierilor și întâlnirii din data de 16.12 2013 dintre conducerea CE Oltenia și reprezentanții FNME, părțile au stabilit că salariații vor beneficia de o primă de 750 de lei pe luna decembrie, precum și faptul că ziua de lucru din 30 decembrie 2013 va fi plătită în regim de șomaj tehnic, iar ziua de 31 decembrie 2013 va fi zi liberă plătită”. Astfel, mai spune FNME, „acțiunile preconizate nu se vor mai desfășura”. În replică, unul dintre membrii Directoratului CEO, Aurel Medințu, declară: „Este o minciună sfruntată. Directoratul a hotărât să acorde această primă de performanță pentru cei care au muncit, azi de dimineață la ora 8.30. Marin Condescu minte și în cazul programului de lucru, acesta fiind aprobat în zilele trecute prin decizia Directoratului. Nu a avut loc astăzi nicio comisie paritară, nicio negociere, Marin Condescu minte și în scris”, a mai spus directorul Diviziei Energetice.

Rușeț: Ne-am întâlnit

Prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușeț, susține însă că administrația și liderii din teritoriu s-au întâlnit ieri: „Întradevăr, nu au fost negocieri propriu-zise, dar ne-am întâlnit. Au fost convocați de către directorul general, toți liderii zonali și li s-a adus la cunoștință decizia acordării acestui bonus. Nu există un protocol între administrație și sindicate, dar s-a discutat cu administrația”. În legătură cu faptul că inspectorii sociali nu vor primi bonusul financiar, Ion Rușeț a mai precizat: „Nu cunosc acest aspect, este o decizie a Directoratului”.

Eugen Iovan: Poate nu primesc cei care au tăiat frunză la câini

Unul dintre inspectorii sociali care vor primi bonusul de performanţă, Eugen Iovan, a declarat: „La Turceni nu cred că există oameni care să nu ia aceşti bani, acordaţi pentru cum au muncit. Termocentrala a funcţionat la capacitate, nu ar fi existat motive pentru care cineva de aici să nu primească acest bonus. Poate nu primesc cei care au tăiat frunză la câini, inspectori sociali cu afaceri sau care nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Cert este că fiecare salariat de la Turceni merită să fie recompensat. Nu ştiu cum este în alte sucursale; la noi, nu se pune problema neacordării acestor bani”, a declarat liderul sindicatului de la SE Turceni. În CE Oltenia sunt remuneraţi 14 inspectori sociali şi aproximativ jumătate dintre aceştia beneficiază de bonusul de 750 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.