duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:22

Interviu în exclusivitate cu Olguța Berbec și iubitul ei, Remus. Vezi ce planuri au cei doi!

olguta-si-remus-interviu-(1)

Olguța Berbec și Remus Novac sunt doi artiști ai muzicii populare românești, pasionați de călătorii și fotografie. Cei doi s-au cunoscut la o nuntă și de atunci totul s-a schimbat în viața lor. Acum, tinerii îndrăgostiți vor să își întemeieze o familie pentru a fi alături unul de celălalt, atât la bine, cât și la rău.

Unde ați copilărit și care au fost cele mai frumoase momente de care vă aduceți aminte din acea perioadă?
Olguța: M-am născut la Baia de Aramă și sunt de loc din Mărășești, din Mehedințiul de munte, lucru care m-a făcut să iubesc cântecul popular încă de la început și aici pot să îți răspund la o întrebare neadresată că întotdeauna am fost întrebată „când m-am apucat să cânt”… Eu nu m-am apucat să cânt, eu am cântat pentru că așa a fost firesc, așa cântă copiii la țară, este un lucru normal. Ulterior am dezvoltat latura asta, iar acum mi-a devenit meserie, lucru ce mă face să mă simt minunat. Însă pentru că m-am născut și am crescut la țară, cântecul popular face parte dintotdeauna din viața mea. Nu aș spune că eu l-am ales, ci că el m-a ales pe mine.
Remus: M-am născut la Timișoara, dar am crescut în satul Banloc de lângă orașul Deta. De acolo am învățat toate obiceiurile și tot ce înseamnă folclorul Banatului.

Care ar fi cea mai frumoasă amintire din perioada copilăriei sau ce trăsnăi făceați?
Remus: Am multe amintiri frumoase din acea perioadă și am făcut și câteva trăsnăi, însă nu aș ști să exemplific una acum. Am făcut muzică încă de mic și nu am prea avut timp de trăsnăi.
Olguța: Eu de mică pot să spun că am fost un pic mai ambițioasă, mama mea tot timpul îmi spunea că „de când te știu ești răuță”, nu în sensul că le-am creat probleme părinților mei, niciodată, dar am fost cea mai mică, am un frate mai mare cu șapte ani și a fost o veșnică luptă între noi, în care el ceda pentru că era mai mare. Acum am ajuns prieteni buni și pot spune că am un frate pe care mă bazez oricând, în rest, am avut o copilărie tipic de la țară, spre deosebire de Remus, care este de la oraș.

Ce admirați cel mai mult unul la celălalt?
Olguța: Cel mai mult admir la Remus înțelepciunea și dăruirea cu care muncește, dacă eu m-am născut cu talent și nu am făcut studii în sensul acesta, el tot ce are până acum a dobândit prin foarte mult studiu. Acest studiu nu s-a oprit odată cu terminarea școlilor, ci continuă de fiecare dată când trebuie să pregătească un moment muzical. În cazul meu, nu este așa, eu am făcut Școala de Arte, Facultatea de Științe Economice, masterat tot în domeniul managementului, am făcut și un masterat în etnologie și folclor, dar nu am făcut teorie muzicală sau acel studiu greu pe care îl fac toți muzicienii. Un alt lucru pe care îl admir la el este faptul că știe să păstreze liniștea din viața lui, iar acum și din viața mea.
Remus: Admir frumusețea ei în primul rând și, în al doilea rând, ambiția pe care o are în tot ceea ce face. Nu renunță niciodată la nimic, orice s-ar întâmpla.

olguta-si-remus-interviu-(2)

Spune-mi, Remus, unde ai făcut liceul și facultatea?
Remus: Încă de la grădiniță am fost pasionat de muzică și am început să o studiez. Am urmat Liceul de Muzică din Timișoara apoi am studiat la Conservator tot în Timișoara.

Dacă ați putea să vă alegeți o altă meserie, care ar fi aceea?
Remus: Nu m-aș vedea niciodată făcând altceva în afară de muzică, asta mă definește ca persoană și asta mă face fericit și împlinit.
Olguța: Aș vrea să adaug ceva la răspunsul lui, l-am întrebat în urmă cu ceva timp dacă ar fi fost vreodată să facă altceva, cum ar fi fost și mi-a zis că probabil ar fi putut face și altceva, dar nu ar fi fost la fel de fericit. Mi se pare esențial să fii fericit și împăcat cu drumul pe care l-ai ales.

Olguța, te-ai vedea făcând altceva în afară de muzică?
Olguța: În primul rând m-aș vedea o mamă bună, ce se împarte între asta și carieră. Probabil că aș putea face și altceva însă tot în domeniul artei. La un moment dat cumpăram flori din piață și făceam aranjamente florale acasă, pentru mine și prieteni. Mi-ar plăcea să fac aranjamente florale, dar nu în scopul comercial, ci doar pentru a împodobi casa și a oferi celor dragi, sau cred că aș putea să sfătuiesc și să îndrum copiii spre cariera muzicală.

Cum v-ați cunoscut?
Olguța: La un eveniment. Ne-am cunoscut la o nuntă unde Remus cânta cu formația pe care o conduce, formația „Timișul”, iar eu am venit ca solist invitat și aș putea să spun, nu că a fost dragoste la prima vedere, ci că s-a creat instant acea legătură care ne-a rămas în gând și suflet o vreme. Ulterior, am dezvoltat sentimentele și, zic eu, acum suntem fericiți de alegerea făcută.

Vă gândiți la nuntă?
Olguța: Cred că orice cuplu normal, care se iubește, se gândește la nuntă, la copii, la o casă. E frumos să visezi împreună din timpul prieteniei, ca apoi să poți să concretizezi ce ai gândit. Eu, da, mă gândesc, nu știu el (râde)!
Remus: Sigur că mă gândesc la căsătorie și că o voi cere de soție.

olguta-si-remus-interviu-(3)

Va avea loc în curând cererea în căsătorie?
Remus: Este secret, nu aș putea dezvălui o asemenea surpriză (râde).

Care este mâncarea voastră preferată?
Remus: Ador să mănânc un preparat specific bănățean, în special cea făcută de bunica mea, se numește păturată pe crumpiri. Este o mâncare specifică satului unde eu am copilărit și aș dori să adaug că cel mai bine știe să o gătească bunica mea.
Olguța: Îmi place foarte tare mâncarea italienească și, să spun un secret, Remus face cele mai bune fructe de mare din lume, le mănânc cu plăcere de fiecare dată.

Olguța, gătești?
Olguța: Da gătesc, în limita timpului. Pot spune că cel mai bine mă pricep la ciorbe și prăjituri. Ba chiar de mică făceam prăjituri împreună cu mama mea. Ea în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor importante, face câte patru feluri de prăjituri, iar eu, aflându-mă pe lângă ea, am deprins talentul asta al mamei. Pot spune că știu să fac prăjituri.

Ce hobby-uri aveți?
Olguța: Călătoriile. Cine ar spune că nu îi place să călătorească? Indiferent de vreme, am pleca cu drag într-o vacanță. Cu drag fac sport, însă foarte tare mă pasionează fotografia. Fotografia a fost într-un fel o necesitate pe care a trebuit să o deprind, mai mult pentru pagina mea oficială de facebook.
Remus: Avem aceleași hobby-uri, de asta ne potrivim atât de bine.

Dintre toate orașele pe care le-ați vizitat, unde v-ați întoarce cu drag?
Olguța: Veneția. Acolo unde am fost săptămâna trecută și unde m-aș duce cu drag în fiecare zi dacă ar fi posibil.
Remus: La fel, ținând cont că am fost împreună, e normal să vreau să merg acolo ori de câte ori vom avea ocazia.

Ați avut parte de vreo întâmplare ce v-a marcat?
Olguța: Nu aș putea să spun că am avut parte de o astfel de întâmplare. Singurul lucru care m-ar putea marca și care mi-ar schimba într-un fel cursul normal al vieții ar fi pierderea cuiva grav. În rest, nimic din ce s-a întâmplat până acum nu și-a pus amprenta pe sufletul meu.
Remus: Da, am avut parte de o întâlnire marcantă și a avut loc atunci când am văzut-o pentru prima dată pe Olguța. Ea a schimbat totul.

La ce vârstă v-ați îndrăgostit pentru prima dată?
Olguța: La grădiniță se întâmpla lucrul acesta (râde) și mi-a plăcut tare mult de un băiat care era pocăit, cam atât îmi amintesc.
Remus: M-am îndrăgostit prima dată în clasa a IV-a, când tatăl meu mi-a cumpărat saxofonul.

Regretați ceva din trecutul vostru?
Olguța: Eu nu aș putea să spun că regret fapte, ci oameni. Însă până la urmă suntem suma experiențelor trăite și trebuie să le acceptăm și pe cele frumoase și pe cele mai puțin frumoase.
Remus: Nu știu, probabil că sunt câteva lucruri pe care le regret, dar nu sunt lucruri semnificative ce ar putea fi notabile.

A consemnat Alina Scăunașu

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.