Investiție la CEO! „Oferă mai multă siguranță pentru locurile de muncă ale angajaților companiei”. Vezi cine spune asta!


Ministrul Energiei, Toma Petcu, împreună cu membrii Directoratului CE Oltenia, au vizitat, la finele săptămânii trecute, grupul nr.7 de la SE Ișalnița unde a fost finalizată, recent, o investiție importantă pentru companie, mai exact, modernizarea transportatoarelor de zgură și cenușă a celor două cazane ale blocului energetic.
Ministrul Toma Petcu a postat pe facebook, la scurt timp, după vizită, că i-a încurajat pe cei de la CEO să multiplice acest tip de investiție care eficientizează producția și oferă mai multă siguranță pentru locurile de muncă ale angajaților companiei.

Reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, la S.E. Ișalnița”, cuprinsă în Planul Național de Investiții, aprobată și derulată în acest an, este finalizată, în prezent fiind în derulare ultimele teste. Ministrul Energiei, Toma Petcu, împreună cu șefii CEO au vizitat, vineri, investiția care a costat aproximativ 25 de milioane de lei.
Compania a comunicat faptul că lucrările efectuate au ca rezultat reducerea consumurilor de energie electrică și de combustibil, reducerea adaosului de hidrocarburi, a costurilor de operare și mentenanță, garanția acestora fiind de 10 ani fără lucrări de mentenanță, precum și creșterea siguranței în exploatare și a duratei de viață a instalației. ”Lucrările au inclus și modernizarea circuitului de evacuare a zgurii din cazanele blocului energetic. Tehnologia aplicată permite eliminarea pierderilor de căldură prin arderea completă a cărbunelui și preluarea, în procesul de ardere din cazan, a căldurii degajate de produsele solide ale arderii evacuate în focar, ceea ce determină îmbunătățirea randamentului cazanului și reducerea consumului de combustibil: consum de gaz natural cu cca 13 milioane mc/an mai puțin, consum de cărbune cu cca 200.000 t /an mai puțin și, implicit, reducerea proporțională a emisiilor de CO2”, se arată în comunicatul remis presei de către CE Oltenia.

 

Ministrul Energiei a apreciat faptul că s-a înțeles că investițiile sunt prioritare pentru siguranța sistemului energetic național și pentru stabilitatea locurilor de muncă.
Toma Petcu a postat pe contul său de pe o pagină de socializare că i-a încurajat pe cei de la CEO să multiplice acest tip de investiție care eficientizează producția și oferă mai multă siguranță pentru locurile de muncă ale angajaților companiei.

”Am fost astăzi la Grupul 7 de la Ișalnița din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Am început acolo, la începutul mandatului, o investiție de modernizare a transportatoarelor de zgură și cenușă a celor două cazane. Investiția este deja finalizată, cu rezultate foarte bune în eficientizarea producției energiei electrice. (…) Având în vedere toate aceste lucruri, investiția se va recupera într-un termen foarte scurt, de șase luni. I-am încurajat pe cei de la CEO să multiplice acest tip de investiție care nu doar că eficientizează producția, dar oferă mai multă predictibilitate sistemului și mai multă siguranță pentru locurile de muncă ale angajaților CE Oltenia”, a precizat Petcu.
Reprezentanții CEO sunt optimiști în deblocarea fondurilor pe PNI necesare pentru unele investiții la SE Rovinari și Turceni.
”(…) este de menționat implicarea din acest an a autorității și în deblocarea investițiilor de la Turceni și Rovinari, în deblocarea cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele înscrise de CE Oltenia, precum și în soluționarea problemelor legislative necesare deblocării activității miniere. Această companie va deveni competitivă dacă menține ritmul investițiilor, având în vedere că se dorește pentru cărbune o piață pe termen lung”, se mai arată în comunicatul companiei.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

7 comentarii

 1. emiliano Zapata

  Bai inteligentilor, voi aveti idee de valoarea cifrelor pe care le vehiculati, 200000tone carbune si 13 mil mc gaz economie pe an? ce ziceti voi de o economie de sub 60000 tone carbune pe an si reducerea consumului de gaz la 1% , in conditiile unei functionari continue si la o sarcina medie de peste 250MW ? Cred ca dupa cum va exprimati, daca la grupul asta ii punem si PIP-uri reducem consumul la jumatate! Prea multi specialisti in energie si prea putini ingineri in CEO! Parca vad ca iar cauta Balasoiu carbunele in celebra groapa in care era cand a fost schimbat de Ciurel.

  • oricum Isalnita pacaleste mediul cu aproximativ 400000 certificate de CO2, datorita faptului ca la Isalnita carbunele ajunge in cazane cu o putere calorifica scazuta la 1600Kcal/Kg, iar in depozit are 1800 Kcal/Kg. Cine plateste?

 2. Ce iti place sa te uiti in curtea vecinului ,mos Turceni!Poarta de grija la grupurile matale,ca sunt multe …dar majoritatea fier vechi…

  • Ca cele din Isalnita sunt mai breze, noroc ca aveti doua cazane pe grup! Vezi si cu ce consumuri si cheltuieli mergeti si dupa ce aratati ca sunteti capabili scoateti capul din cenusa!

  • Lasă-l boiarule pe asta de la Turceni ca l-a învățat pisc cum sa fure cărbunele cu marsuta ca sa dea bine la consum. Deah, metehne de Rovinari… ș-apoi cine-i vrea sa priceapă? Unu ca boza care-o arde pe principiul inconjuratului de prosti ca sa para deștept sau a plecatului urechii la mizeriile debitate de pretini la adresa adevăraților profesionisti…sau la aprobările și recomandările politice pentru îmbălsămarile în posturi cheie a sfertodoctilor din conducerea complexului… Un asemenea ins n-are cum discerne intre realitatea tehnico-economica a companiei și aberațiile înșirate de dobitocimea din juru-i

   • Horia, cantitatile se gasesc in documentele de transport , daca nu stiai! Pe cand puterile caloriice se invart din pix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.