INVESTIŢIE MARE de pe raza judeţului, BLOCATĂ. Ce s-a întâmplat


Lucrările la gazoductul BRUA s-au blocat în comuna Bălăneşti, după ce constructorii au descoperit situri arheologice pe tronsonul de 10 kilometri care traversează localitatea.

Ovidiu Pungan spune că specialiştii au început deja săpăturile. Primarul comunui Bălăneşti speră ca lucrările să fie deblocate rapid. O altă problemă care a stat în calea magistralei de transport gaze naturale o reprezintă, conform edilului, cadastrarea terenurilor. „ Întâmpinăm probleme în ceea ce priveşte cadastrarea. Unii cetăţeni nu înţeleg rolul lor şi importanţa acestei conducte de gaze care traversează localitatea. Nu este nicio locuinţă afectată de această investiţie. Pe acest traseu de 10 kilometri, care traversează comuna, s-au descoperit nişte situri arheologice. Acum, se fac săpături şi vor fi făcute analize. Va apărea un pic de blocaj. Sper ca, în perioada următoare, să se rezolve problemele. Nu este de joacă. Statul român are un termen pentru finalizarea investiţiei finanţate din fonduri europene”, a declarat primarul comunei Bălăneşti. Conducta care formează gazoductul BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria) are diametrul de 2 metri şi va trece prin 12 localități gorjene: Dănciulești, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Cărbunești, Scoarța, Bălănești, Bumbești-Jiu, Turcinești și Schela. Proiectul presupune lucrări de peste 500 de milioane de euro, circa 170 de milioane de euro fiind fonduri de la Uniunea Europeană.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.