sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:46

Investiţii de amploare la Baia de Fier! Va fi modernizată zona de intrare şi ieşire a Peşterii Muierilor


Primăria Baia de Fier a reuşit să obţină finanţare pentru un proiect important privind dezvoltarea infrastructurii turistice şi de agrement în staţiunea Baia de Fier din judeţul Gorj. Edilul localității a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul ADR SV Oltenia, contractul de finanțare prin intermediul căruia vor fi făcute investițiile în localitate de aproximativ 5 milioane de euro.

Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea atractivităţii staţiunii turistice şi prelungirea duratei medii a sejurului.
Valoare totala a proiectului este de 22.558.332,27 lei, din care suma solicitata este de 21.908.111,18 lei (4.703.834,92 euro).

Principalele lucrări de intervenţie, din cadrul proiectului, vor fi:
– de-a lungul drumurilor DJ675C, DC35 si DS4 pe o lungime totala de 7712m se vor realiza: trasee pentru pistele de biciclete; semnalizarea traseelor prin indicatoare de circulaţie standardizate; marcarea trecerilor, adiacente celor de pietoni, precum si a punctelor de depozitare a bicicletelor;
– în zona de intrare şi ieşire a Peşterii Muierilor: se va reconfigura spaţiul verde existent; se vor realiza trepte de acces din piatră naturală şi trotuare gazonate; remodelarea terenului prin terasamente şi realizarea unui amfiteatru; montarea unei platforma betonată acoperită ocazional, cu o scenă cu structură demontabilă; construire bordeie îngropate în panta versantului, cu o zona de pridvor; amenajarea unui loc de joacă pentru copii cu echipamente si ansambluri specific;
-în zona de promenade vor fi amenajate trotuare şi spaţii verzi, precum şi o zonă de agrement pentru ciclişti pumptrack.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: