duminică , 20 octombrie 2019 - 11:40

Ioana Gomoi, printre puţinele femei regizor: „În viața de zi cu zi port rochii, tocuri, sunt o fetiță!”

colaj-ioana-gomoi-regizor

Ioana Gomoi, ambasador al turismului gorjean și regizoare la doar 25 de ani, este o tânără talentată și extrem de muncitoare și ambițioasă. Trăiește de opt ani la București și a realizat zeci de videoclipuri pentru artiști importanți din România și nu numai. Este veselă, isteață foc, pasionată și determinată să muncească pentru a-și îndeplini visele!

Ioana-Gomoi-5

ioana-gomoi-6Reporter: Ioana, la doar 25 de ani, ai revoluționat industria videoclipurilor muzicale din România, fiind printre puținele femei regizor din România. Cum te simți în această postură și cât de greu a fost să ajungi aici?
Ioana Gomoi: Da, mai sunt femei regizor în țară și în lumea asta. Destul de multe. Și nu știu de ce se face atât de mult tam-tam că ești femeie în spatele camerelor de filmat. Și la noi și peste ocean. De exemplu, în State sunt organizații gen „Uniunea femeilor regizor în lume”, ceea ce e oarecum amuzant. Ce? Femeile nu pot deține controlul? Baa daa! Și o facem chiar foarte bine! Femeile sunt mult mai atente la detalii și mult mai active. De revoluționat, ne-am pus toți amprenta, fiecare în parte. Greu este în orice domeniu. Eu nu consider nici că am reușit și nici că am dat lovitura. Încă nu putem spune asta despre mine. Sunt la primii pași, încă mai am multe de învățat, învăț zi de zi și încerc să fac lucrurile cât pot eu de bine. Cel mai evident lucru în toată treaba asta este că nu prea am timp să fac și alte chestii, sună telefonul non stop, mereu este câte ceva de rezolvat pe ultima sută de metri, etc. Cel mai rău îmi pare că acum nu mai pot să dorm atât de mult cum o făceam înainte! Un alt secret, din punctul meu de vedere, este că nu am simțit o zi din viața mea că am muncit, pentru că iubesc ceea ce fac și nu aș schimba pentru nimic din lume!

Rep.: Cum decurge o zi pe platoul de filmare? Câte ore filmați pentru un videoclip și cât durează editarea lui?
I.G.: Filmările durează uneori și 24 de ore. Recordul meu personal este 32 de ore. Uneori mai filmăm și două zile. Editarea durează în jur de 3, 4 zile. Totul depinde de fiecare proiect în parte. Nu este deloc simplu! Videoclipurile, și cam orice proiect în parte, se fac cam așa: 1. Pre-Producția – Scenariul, stabilirea locațiilor și a zilei de filmare, echipamentului tehnic, echipa, hainele, părul, machiajul, figurația, deplasarea, necesar de recuzită, scenografie, etc. 2. Producția: Filmarea propriu-zisă. Și după 3, Post Producția și anume editarea materialului, una, două, trei, patru zile, uneori facem și mai multe variante. Sunt proiecte la care se lucrează și o săptămână 24 din 24. Uneori chiar și două, trei proiecte odată. Sunt oameni de coordonat și clienți care are au așteptări.

ioana-gomoi-regizor-(2)Rep.: Ce aport au artiștii pentru care/cu care lucrezi?
I.G.: Aportul lor este foarte mare. Cu cât artistul este mai deschis la idei, cu atât lucrurile vor ieși mai bine. Artiștii sunt și ei oameni. Au nevoie de siguranță și de convingere. La fel și eu. Trebuie să am încredere în ei și mai ales ei trebuie să aibă încredere în mine. Nimic nu este greu când faci ceea ce îți place și toată lumea e pusă pe treabă.

Rep.: Cu ce artiști din străinătate ai colaborat? Cum te-au găsit?
I.G.: Cel mai sonor a fost Francesco Napoli. Cu el am lucrat prin Tommo Production, cei care au făcut piesa. Cu Tommo Production lucrez de ceva timp, dl. Bogdan Tomoșoiu fiind clientul meu de suflet. Tommo Production au compus piesa și l-au trimis pe Francesco la mine să fac clipul. Restul au venit din vorbă în vorbă, mi-au scris pe mail, ba m-au sunat, etc. Am lucrat cu un alt artist internațional, dar până când nu va fi lansat videoclipul, nu pot spune despre cine este vorba. Cu Spania, am lucrat tot așa, din vorbă în vorbă, au auzit de noi, de la câțiva agenți.

Rep.: Mai mulți jurnaliști te-au supranumit „tânăra cu mână de fier!”. De ce? Cum este Ioana Gomoi pe platourile de filmare?
I.G.: A fost cu siguranță o glumă. Probabil pentru că sunt foarte sigură pe ceea ce fac și nu prea mă las ușor când vreau să fac ceva. Eu dacă zic că e neagră, nu accept nici o nuanță de gri. Ca om, sunt foarte maleabilă, îmi place să vorbesc, râd foarte mult, dar când lucrez, mă schimb total. Sunt obsesivă când vine vorba de muncă! Totul trebuie să iasă bine. În viața de zi cu zi port rochii, tocuri, fuste, sunt o fetiță. Pe platou, sunt un băiețel: am șapcă întoarsă în cap, pantaloni cu turul lăsat, batic în cap, tricou până la genunchi, mă transform total. Cred că asta este diferența… Și cred că mai spun așa despre mine pentru că sunt o mână de om. Am 1,64 m. Mai punem și vârsta… Mereu se fac glume pe treaba asta… Am un coleg care mi-a făcut cadou un ursuleț de pluș, ca să îl țin în brațe, pe platoul de filmare, când mă supăr!

 

„Nici măcar nu am timp de admiratori”

ioana-gomoi-8

ioana-gomoi-regizor-(4)Rep.: Ce planuri ai la nivel profesional? Dar personal? Ai admiratori care se întreabă dacă Ioana Gomoi este singură!
I.G.: La nivel profesional, nu pregătesc nimic impresionabil ( râde puternic!). Plănuiesc în detaliu Documentarul, pentru că trebuie finalizat, oricât de mult l-aș ține eu pentru mine. Avem multe clipuri de făcut acum. Am și ceva proiecte internaționale de făcut pe viitor și lucrez acum la asta, trebuie finalizate cât de curând. Cât despre admiratori, i-am liniștit pe toți, spunându-le că nu am de gând să mă mărit, momentan. Glumesc. Nici măcar nu am timp de admiratori și de flirturi ca să le pot băga în seamă! Momentan sunt ocupată cu ceea ce fac și iubesc asta. Pe plan personal, habar nu am. Poate cel mai sigur este că îmi voi schimba culoarea părului! (râde vesel!). Ah!! Daa! Știu!! Caut să îmi iau căsuța mea, sper să găsesc ceva…

Rep.: Ai primit titlul de „ambasador al turismului gorjean”. Ce ai simțit când te-ai întors la Târgu-Jiu și ai primit această titulatură? Cum ar arăta un videoclip/film de promovare a Gorjului în regia Ioanei Gomoi?
I.G.: Cariera mea a început la Radio Târgu-Jiu sub atenta îndrumare a domnului Ovidiu Popescu. Despre titulatură nici nu vreau să povestesc, sunt copleșită! Un film de promovare a Gorjului l-aș face oricând… am ce filma acolo. Cum ar arăta? Ca acasă! Gorjul este minunat, primitor și plin de poveste. Exact ca acasă!

Rep.: Anul viitor vei lansa primul tău film documentar. Care este povestea acestui proiect? Ce înseamnă filmul documentar pentru tine?
I.G.: Visez de ani buni să fac documentare. De fapt, că tot vorbeam de viitor, asta mă văd făcând pe la 40 de ani. Povestea e cam așa: am prins eu ideea plimbându-mă peste tot în țara asta, cu filmări. Locuiesc de mai bine de 8 ani în București și mi-a plăcut întotdeauna arhitectura orașului. Voiam să fac, aveam ideea, dar nu aveam cu cine. Și uite asta, mi-am dorit tare-tare, și într-o zi l-am cunoscut la o filmare pe colegul meu, Adrian. I-am zis și lui ceea ce vreau să fac și daca vrea să facem amândoi. A zis da, fără să râdă de mine. Imediat ne-am pus pe treabă și încet, încet, a prins contur tot proiectul. Nu a fost deloc simplu, dar l-am făcut. Acest documentar este începutul… Da.. Ăsta e începutul!!

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

2 comentarii

  1. E superba. Sunt sigura ca are o gramada de admiratori…

  2. danut ardelean

    este admirabil ceea ce face aceasta fata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: