Ion Ișfan riscă să își piardă funcția

isfan-ion08

Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj riscă să rămână fără funcția pe care o ocupă în prezent. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va fi organizat concurs pentru ocuparea funcțiilor din conducerea inspectoratelor școlare. Astfel, toți inspectorii școlari generali actuali ar putea rămâne fără funcție dacă la concurs se vor înscrie candidați mai pregătiți.

Ion Ișfan a fost numit la conducerea IȘJ Gorj în urmă cu doi ani, înlocuindu-l pe Justin Paralescu, fost inspector școlar general al învățământului gorjean. Dacă va trece de concursul pentru funcția pe care o ocupă și în prezent, acesta va conduce IȘJ Gorj încă patru ani, conform regulamentului.
Ministerul Educației a anunțat că, pe data de 9 februarie, va fi lansat anunțul public pentru concursurile de ocupare a posturilor de inspectori școlari generali. Astfel, în urma acestor concursuri, mulți dintre actualii inspectori școlari generali ar putea fi înlocuiți. „Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult aşteptat. Intenţionăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunţul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii şcolari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncţi şi pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unităţi de învăţământ preuniversitar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ion Ișfan, fără emoții

Actualul inspector școlar general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan, spune că nu are emoții în ceea ce privește examenul care l-ar putea lăsa fără funcția pe care o ocupă în prezent. Acesta se simte pregătit să îi fie evaluate performanțele. ,,Nu este o surpriză faptul că se va susține examen pentru postul de inspector școlar general. Aceasta este regula, asta prevede metodologia. Pentru ca directorii de școli să susțină concurs, trebuie prima dată să susțină inspectorul general, inspectorul general adjunct ș.a. Așteptăm calendarul pentru a afla toate datele. Vreau să susțin concurs, lucru pe care îl declar de când am fost numit în această funcție. E important să fie evaluate performanțele! Sunt pregătit, nici nu se pune problema de așa ceva! Nu îmi fac probleme și nu am emoții! Toată viața am luptat și am muncit pentru ceea ce am vrut!”, a spus Ion Ișfan.

loading...
Loading...

Citește și

Control al Direcției Publice la o primărie din Gorj! Edilul a cerut verificarea, supărat pe asistenții comunitari

Un control amplu s-a desfășurat ieri la Primăria Albeni, câțiva reprezentanți ai Direcției de Sănătate …

3 comentarii

  1. ESTE BINE PREGATIT.LA TITULARIZARE A LUAT 5 CU AJUTORUL EVALUATORILOR.

  2. Ce fotografie faina!

  3. Cand o sa fie concurs si pentru directori?Poate vor fi schimbati directorii Tascau si Nichifor care nu stiu nimic,dar sunt de la PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.