Iordache, dezvăluiri despre „Pacea de la Artego” și care a fost discuția cu primarul de la Drăguțești despre retragerea titlului de cetățean de onoare acordat lui Sorin Boza


Liderul ALDE Gorj, Ion Iordache, s-a destăinuit, luni, la Tele3, în legătură cu reproșurile pe care i le-a făcut primarului comunei Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, pentru că i-a acordat titlul de ”Cetățean de Onoare”, directorului CEO, Sorin Boza. Iordache a povestit cum au decurs discuțiile pe această temă și cine a venit cu ideea de a-i retrage acest titlu lui Boza.
Președintele organizației județene Gorj a liberal-democraților a confirmat și că a servit prânzul, relativ recent, cu președintele Directoratului CEO, cu care a avut mai multe dispute, în ultima vreme, în cantina Artego, la invitația directorului Viorel David.

Motivul din care primarul de la Drăguțești s-a reorientat politic

Ion Iordache, președintele ALDE Gorj, a adeverit mai multe speculații, care circulau, de ceva vreme, în mediul politic local, în legătură cu unele tensiuni dintre conducerea partidului și primarul Ion Dumitru Popescu, în contextul în care primarul liberal-democraților de la Drăguțești a apărut la conferința de presă a PSD, alături de liderii partidului.
Iordache a confirmat că a existat o discuție cu primarul de la Drăguțești referitoare la retragerea titlului de cetățean de onoare conferit de acesta directorului CEO, Sorin Boza.
”Am fost într-o delegație la care am participat toți trei, eu, cu Robert de la Rovinari (Robert Filip, primarul orașului Rovinari – n.r.) și cu primarul de la Drăguțești și, la socializarea de la sfârșit, de seara, ca între bărbați, la un pahar de ceva, am discutat de toate, iar eu i-am zis: «Băi, cum să-l pui cetățean de onoare pe acest om, care n-are nici cea mai mică legătură cu comuna ta? Care este explicația?» Și el a zis: «Uite, dacă-mi cereți sau dacă vi se pare în neregulă, eu anunț că-i retrag acest titlu». Am pus pariu atunci că nu va fi în stare să facă și n-a făcut, n-a fost în stare…Am bătut palma…”, a declarat Iordache, fără a preciza dacă acesta a fost principalul motiv din care Ion Dumitru Popescu s-a reorientat politic.

Boza a luat prânzul cu Iordache, în cantina Artego

În ultimele zile, au circulat zvonuri că directorul Artego, Viorel David, a mediat o întâlnire între Iordache și Boza, iar speculațiile păreau veridice, mai ales că liderul ALDE nu l-a mai atacat, în ultimele sale apariții publice, pe șeful companiei energetic.
Despre întâlnirea cu Sorin Boza, Iordache, a spus că aceata a avut loc, la inițiativa directorului David, după ce, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie Gorj, acesta a asistat la o dispută între cei doi, la Forumul oamenilor de afaceri.
”A fost, în urmă cu două săptămâni, cred, la Prefectură, o întâlnire între oamenii de afaceri și șefii instituțiilor din județ. Eu am participat în calitate de om de afaceri și domnul Boza ca și reprezentant al CEO și domnul David, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie Gorj. Acolo au fost niște schimburi de replici între mine și domnul Boza, s-a terminat acea întâlnire, Forumul oamenilor de afaceri și, la final, domnul David a zis: «Domnule Iordache, vă invit, mâine, la mine, să servim masa de prânz» și eu i-am zis că merg cu mare drag. «Dar aveți o problemă dacă-l invit și pe domnul Boza?» și am răspuns că n-am nici cea mai mică problemă”, a povestit Iordache.
Liderul ALDE a confirmat că a luat prânzul, în cantina Artego, cu șeful CEO și că i-a reproșat doar faptul că a intrat în unele conflicte cu el ca om politic.
”Am fost invitați la masă la domnul David, a fost pentru prima oară când am intrat la Artego și mi-a plăcut foarte mult și îl felicit pe domnul David pentru ce a realizat acolo, și am servit masa acolo în cantina în care erau și muncitorii, era toată lumea la masă, iar apoi domnul Boza a plecat, iar eu am rămas cu domnul David încă o oră.
Singurul lucru pe care l-am discutat, că m-a întrebat ceva de genul că ce am cu el și eu i-am zis: «Nu am nici o treabă cu dumneata, dumneata nu înțelegi niște lucruri, că eu sunt reprezentantul unui partid politic și mă interesează, în special, lucrurile și problemele comunităților din județul ăsta, iar pe dumneata trebuie să te intereseze, strict, funcționarea CEO, pentru care ești responsabil ca manager acolo, în niciun caz să intri în discuții și în conflicte cu noi. (…) Păi dumneata ești om politic? Vezi de bunul mers al companiei și…». Deci, asta a fost”, a adăugat Iordache.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Cand au fost seriosi, cand l-a acordat sau cand vrea sa-l suspende titlul de ,,cetatean de onoare””?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.