Își prelungesc șomajul cu zile de concediu medical

ajofm-someri

Aproximativ 150 de şomeri intră lunar în concediu medical, transmit reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. De exemplu, în cursul anului trecut 1.600 de șomeri au beneficiat pe parcursul anului 2015 de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 2.238 de certificate medicale.

De la începutul anului și până la sfârșitul lunii februarie, aproximativ 300 de șomeri înregistrați la AJOFM Gorj și-au prelungit șomajul cu zile de concediu medical. Cei mai mulți au beneficiat de concedii medicale pe boli obișnuite, câțiva din cauza unor boli canceroase. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, pentru concediile medicale a fost achitată, până la sfârșitul perioadei mai sus amintite, suma totală de 116.078 lei. În cursul anului trecut, pentru concediile medicale a fost achitată suma totală de aproximativ 790.000 de lei, lunar revenind peste 65.000 de lei pentru 187 de concedii medicale. „Au fost în total 290 de persoane care au beneficiat de concedii medicale, revenind ca o medie lunară 145 de şomeri care au beneficiat de concedii medicale. Defalcat pe boli, din cele 365 de certificate medicale, 289 sunt pe boală obişnuită, 16 de neoplazie şi TBC, 60 pentru sarcină şi lăuzie. Suma plătită a fost de 116.078 de lei. Valoarea concediului medical se calculează în funcţie de salariul pe care l-au avut anterior persoanele, sunt unele persoane care vor să primească această indemnizaţie pe concediul medical fiindcă pe medie iese mai mare decât indemnizaţia de şomaj. Pe perioada cât plătim medicalul suspendăm plata şomajului”, a precizat Romeo Chiriac. Directorul AJOFM Gorj a menţionat că în urma verificărilor efectuate la domiciliile beneficiarilor de concediu medical de către reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj nu au fost depistate cazuri în care s-a dispus încetarea plăţii.

Loading...

Citește și

Colocviile de critică și istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 20 februarie 2020, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.