ISU Gorj anulează concursul câștigat de sora fostului purtător de cuvânt al instituției


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au anunțat, joi, invalidarea întregului concurs pentru ocuparea, prin încadrare directă, a postului de subofiţer tehnic principal, în cadrul Serviciului Resurse Umane. Testul scris s-a desfășurat pe 12 martie, iar nota cea mai mare, 8.50, a fost obținută de Irina Avramescu, sora fostului purtător de cuvânt al instituției, Mihai Avramescu. O altă candidată, Emilia Cătălina Groza, a contestat rezultatul, după ce a obținut 7.60.

În urma verificărilor efectuate de conducerea ISU Gorj, care a urmărit toate înregistrările din timpul concursului, s-a descoperit că președintele comisiei ar fi „uitat” să le transmită candidaților că pot fi și trei variante corecte de răspuns. Acesta a fost filmat când precizează că pot fi mai multe variante de răspuns, însă nu și numărul exact.

„La data de 12.03.2018, la sediul ISU Gorj a fost susţinută proba scrisă pentru postul vacant de Subofiţer Tehnic Principal-Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Gorj. Rezultatele obţinute le-au fost aduse la cunoştinţă candidaţilor pe bază de semnătură şi în prezenţa martorilor în momentul corectării lucrărilor şi au fost afişate la avizierul unităţii şi pe site-ul instituţiei conform prevederilor legale. La data de 13.03.2018, la sediul ISU Gorj a fost depusă o contestaţie de către unul dintre candidaţi care semnala faptul că nu a înţeles din exprimarea consemnată pe foile de răspuns, faptul că întrebările pot avea şi trei variante corecte. Urmare acestei sesizări, conducerea ISU Gorj a dispus analizarea tuturor aspectelor legate de modul de organizare şi desfăşurare a concursului. Comisia de contestaţii constituită la nivelul ISU Gorj pentru acest concurs a analizat în amănunt toate aspectele la care se face referire în contestaţia depusă. S-a constatat faptul că în ceea ce priveşte modul de organizare şi desfăşurare a probei scrise pentru postul de Subofiţer Tehnic Principal în cadrul Serviciului Resurse Umane, nota privind completarea foile de răspuns nu este clară, iar analizarea filmărilor a demonstrat faptul că în sala de examen s-au făcut precizări cu privire la modul de completare a grilei de răspuns în sensul că preşedintele comisiei a făcut precizarea că o întrebare poate avea una sau mai multe variante corecte, însă nu a reieşit clar că pot fi şi trei variantele de răspuns corecte.
Având în vedere aceste aspecte, inspectorul șef al ISU Gorj a luat hotărârea de a anula concursul pentru ocuparea funcţiei de Subofiţer Tehnic Principal în cadrul Serviciului Resurse Umane.
De menţionat este faptul că, în urma analizării tuturor aspectelor legate de organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, nu au fost identificate alte nereguli, fiind respectate prevederile legale şi procedurile în vigoare, concursul pentru ocuparea acestei funcţii urmând a fi reluat la o data ulteroară, care va fi comunicată atât prin intermediul site-ului instituţiei, cât şi prin intermediul reţelelor de socializare”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Surse susțin că verificări sunt efectuate și în cazul concursului de la „Financiar”, organizat de ISU Gorj, pentru ocuparea prin încadrare directă a postului de execuție de ofițer specialist II. Iuliana Macarie a fost admisă după ce a obținut 10 la proba scrisă. Într-o reclamație sosită la redacția Gorj Domino, o persoană susține, sub protecția anonimatului, că femeia nu ar fi trebuit să participe la proba scrisă, pentru că ar fi depășit timpul atunci când a susținut probele sportive.
„Mai exact, în data de 14.02.2018 este o adresă cu număr de înregistrare, trimisă de IGSU, tocmai pentru probele sportive în care spuneau destul de clar ca pot promova dacă obțin timpul maxim până 1’05”. Domnișoara Macarie a obținut 1’05”44. Deci trebuia exclusă..Dar comisia a închis ochii”, se precizează în reclamație.

loading...
Loading...

Citește și

Un inspector social din CEO crede că are gratis apă caldă și căldură pentru că e și LIDER SINDICAL! A fost dat în judecată repetat pentru neplata utilităților

[ads] Liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, crede că statutul său de șef peste …

5 comentarii

  1. Fuserati dati in gat guzganilor

  2. Doamne, dar chiar asa???? Autoritatilor care trebuie sa va sesizati, treziti-va si interveniti!!!!Aproape toate concursurile la stat sunt aranjate!!!!Eu pe unde am fost, am iesit numai pe locul doi!!! Nu poti face fata celor care stiu subiectele, care sunt sustinuti! O mare sfidare la adresa celor care se inscriu cu ganduri bune, care invata, care isi sacrifica timpul si familia in speranta ocuparii unui loc de munca mai bun!!!!

  3. Ar trebui anulate toate concursurile nu doar cel de la resurse umane. La toate au fost nereguli dar lumea a lăsat-o moarta… Trebuia comisie de la București nu de aici din Gorj.

  4. jos tiganude Malacu,sa vina Suta Traian cel mai mare betivan

  5. Toate concursurile la stat sunt aranjate, au mai fost articole similare in presa. De apreciat faptul ca acest concurs a fost invalidat, nu ca in alte cazuri cand s-a continuat cu nesimtire fara sa fie luata vreo masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.