ITM Gorj: 17 angajatori au fost SANCŢIONAŢI!

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în perioada 15-19 ianuarie s-au efectuat un număr de 82 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei.
„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 15.01.2018 – 19.01.2018, un număr de 82 de controale, 61 dintre acestea în domeniul relaţiilor de muncă, iar alte 21 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Verificările realizate în sfera relaţiilor de muncă s-au axat în totalitate pe depistarea cazurilor de muncă nedeclarată, 17 angajatori fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale. Totodată, s-au dispus 101 măsuri pe care angajatorii vor trebui să le ducă la îndeplinire, inspectorii de muncă aplicând şi amenzi în valoare de 29.000 de lei.
Serviciul de Control Securitate şi Sănătate în Muncă a finalizat, în perioada amintită, dosarul de cercetare în cazul unui accident mortal de muncă petrecut în luna noiembrie 2017 pe raza comunei Băleşti, acesta fiind trimis spre avizare la Inspecţia Muncii. Alte patru evenimente se află, în prezent, în curs de cercetare. Inspectorii de muncă au întreprins în intervalul 15.01.19.01.2018 şi 21 de controale în timpul cărora au constatat 16 deficienţe şi au sancţionat, cu avertisment, 11 dintre angajatorii verificaţi.

loading...
Loading...

Citește și

De ASTĂZI legea adopţiei a fost MODIFICATĂ!

Noua lege a adopţiei aduce modificări majore! Principala modificare se referă la sprijinirea financiară a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.