ITM Gorj, amenzi record, în 2019, pentru munca la negru!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în anul 2019 un număr total de 1696 controale, din care 1252 în domeniul relaţiilor de muncă, iar 444 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei, îndrumarea angajatorilor şi angajaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 3.211.500 de lei, din care 695.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă şi 2.516.500 de lei în relaţiile de muncă, din care 1.220.000 de lei pentru folosirea în activitate a unor persoane fără forme legale de angajare.
în urma verificărilor efectuate în perioada amintită, inspectorii de muncă, cu atribuţii de control în privinţa relaţiilor de muncă, au depistat 72 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. Cele mai multe dintre ele, 21, munceau pentru un agajator cu activitate în construcţii, acesta fiind sancţionat cu cea mai mare amendă aplicată anul trecut, 200.000 de lei. Un alt angajator, tot din domeniul construcţiilor, a primit o amendă în valoare de 100.000 de lei, cinci persoane prestând activitate în interesul său, fără a fi încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă.
„În ciuda acţiunilor de informare pe care instituţia noastră le organizează periodic,
munca la negru continuă, din păcate, să fie un fenomen des întâlnit în controalele pe care le efectuăm. De altfel, domeniile în care aceasta este cea mai frecvent folosită au rămas constante în ultimii ani: construcţii, exploataţii forestiere, restaurante şi comerţ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
în anul 2019, au fost raportate 137 de evenimente de muncă, din care un accident de muncă mortal.

loading...
Loading...

Citește și

Luat cu ambulanta de langa banda de carbune din cariera Poiana!

Un cioban fost găsit căzut, vineri dimineata, lângă benzile transportoare de cărbune, in cariera Poiana, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.