duminică , 19 ianuarie 2020 - 13:28

ITM Gorj au oprit lucrările de modernizare a sediului ISU Gorj, după ce un muncitor a căzut de pe schele. Inspectorii de muncă au sistat activitatea și la magazia Spitalului Tg-Jiu!

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au dispus sistarea imediată a activităţii în două şantiere, într-unul dintre cazuri ca urmare a producerii unui grav accident cu incapacitate temporară de muncă, constatându-se, în timpul verificărilor din teren, că schelele pe care lucrau angajaţii sunt neconforme.
În cel de-al doilea caz, sistarea a suvernit din cauza neducerii la îndeplinire, de către angajator, a măsurii dispuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, într-un control anterior, cu privire la înlăturarea riscului permanent de surpare peste muncitori a pământului în timpul lucrărilor de excavare. De asemenea, angajatorul a fost sancţionat cu două amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, din care 4.000 de lei pentru lipsa echipamentului individual de protecţie şi 5.000 de lei pentru neîndeplinirea măsurii de remediere.
Într-un al treilea caz, inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, deficienţele constatate privind defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici.

„ITM Gorj a efectuat, în perioada 14.10.2019-18.10.2019, un număr de 41 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 42.000 de lei şi dispuse 125 de măsuri de remediere ce trebuie duse la îndeplinire de către angajatori”, a declarat Neli Matei, purtător de cuvânt al institutiei.

loading...
Loading...

Citește și

Focar de pestă porcină confirmat într-un județ vecin cu Gorjul

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreţ mort, ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.