duminică , 16 februarie 2020 - 20:49

FOTO&VIDEO | JALE mare la Rovinari! Şi-a îngropat cei şase copii, dar este din nou însărcinată!

luminita-bumbu-mama-copiilor-(6)

Peste o mie de persoane au participat ieri la înmormântarea celor șase copii și a tatălui lor, Cosmin Bumbu, din Rovinari. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor alcătuit din 14 preoți, costurile înmormântării fiind suportate de către Complexul Energetic Oltenia, iar ale pomenii de către Primăria Rovinari. Unii dintre cunoscuții familiei Bumbu, susțin că Luminița este din nou însărcinată.

Șase îngeri: Raluca Daniela n. 01.08.2014, Denisa Mihaela n. 18.08.2013, Andreea Ștefania n. 02.08.2012, Alexandru Ionuţ n. 10.06.2009, Ana Maria n. 10.07.2008 și Robert Gabriel n. 28.08.2007. Cu toții au decedat pe 12 ianuarie.
Șase îngeri: Raluca Daniela n. 01.08.2014, Denisa Mihaela n. 18.08.2013, Andreea Ștefania n. 02.08.2012, Alexandru Ionuţ n. 10.06.2009, Ana Maria n. 10.07.2008 și Robert Gabriel n. 28.08.2007. Cu toții au decedat pe 12 ianuarie.

14 preoți au oficiat slujba
Slujba religioasă de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți, care au fost chemați de protopopul de Târgu-Jiu. 14 fețe bisericești au slujit la înmormântarea celor șapte persoane. Chiar și ei au fost impresionați de tragedia care s-a petrecut la Rovinari. „La slujbă au participat 14 preoți, iar după slujbă, spre cimitir, au mai rămas zece dintre dânșii. Am vorbit și cu dumnealor și unii dintre dânșii nu au mai avut slujbă de înmormântare la copii. Le dăduseră lacrimile. Mare păcat ce s-a întâmplat”, a spus unul dintre cantorii bisericești de la catedrala din Rovinari.

 

Multă lume a fotografiat și a facut poze
Multă lume a fotografiat și a filmat

Lacrimi și durere la înmormântarea celor șase îngeri din Rovinari și a tatălui lor. Trupurile mici, așezate în sicriele albe, impresionau prin liniștea de pe chipurile de îngeri. Mii de lumânări au ars ieri la Catedrala din Rovinari, pentru ca lumina lor să le călăuzească drumul spre Rai micuților plecați atât de devreme de lângă cei care i-au iubit. Sute de persoane au venit la biserică pentru a participa la înmormântare. Tragedia, petrecută la începutul acestei săptămâni, i-a unit pe rovinăreni, care și-au arătat, astfel, solidaritatea: „Sunt din oraș, de aici, nu îi știam, dar nu am putut să stau acasă. Asemenea tragedie nu am văzut în viața mea și am 57 de ani! Nu mai contează acum cine a fost vinovat, este o durere imensă pentru biata lor mamă. Să-ți vezi toți copilașii înșirați în sicrie. Mă mir că mai trăiește și ea”, a spus o femeie. „Cum să nu vin? Nu îi știam personal, dar am trăit aici, în același oraș. Consider că și cei de la Primărie au o oarecare vină, de ce nu au venit să vadă cum locuiesc? De ce nu le-au găsit un apartament? Erau multe persoane în garsonieră”, a spus un bărbat.

Luminița Bumbu, însărcinată din nou

Luminița Bumbu - mama copiilor
Luminița Bumbu – mama copiilor

La înmormântarea care a avut loc ieri, la Rovinari, mai multe persoane apropiate familiei Bumbu vorbeau despre o nouă sarcină a Luminiței. „Am vorbit aseară, la priveghi, cu Luminița, ne știm de mulți ani. Mi-a zis că este însărcinată în trei luni. Abia vorbea, săraca femeie! Nu a plecat de lângă sicrie. Ea le trimitea bani acasă săptămânal din Italia, Cosmin nu a lucrat pentru că nu își găsea loc de muncă. Repara câte un aparat, calculator, ce putea, din când în când. Nu este adevărat ce a zis primarul. Cosmin nu se îmbăta. El mereu a avut grijă de copilașii lui”, a spus un tânăr.

Unchiul lui Cosmin Bumbu
Unchiul lui Cosmin Bumbu

Mama a avut nevoie de medici

luminita-bumbu-mama-copiilor-(3)

Mama copilașilor, distrusă de durere, a avut nevoie de câteva ori de ajutorul medicilor prezenți la biserica din centrul orașului Rovinari. „A leșinat în biserică, săraca femeie, atâta durere în suflet, este groaznic tot ce s-a întâmplat. Să îți moară toți copii! Și bărbatul. Erau o familie fericită”, a spus o rovinăreancă. De ajutorul medicilor au avut nevoie și bunica paternă și mătușa copilașilor decedați. Mama lui Cosmin Bumbu nu a plecat nicio clipă de lângă sicriul fiului său. La priveghi, Luminiței Bumbu i s-a făcut rău și a fost transportată de urgență la spitalul din oraș. Tânăra mamă nu a vrut să rămână internată, a plecat plângând de la spital pentru a se întoarce lângă copiii săi morți. „Marți seara au scos-o pe brațe din biserică, ca și azi, și au dus-o la spital. I-au făcut ceva injecții, o perfuzie. Nu a plecat deloc de lângă sicrie. Numai aici, în biserică, a stat! A plâns într-un. Sora ei a avut grijă de ea. Sunt distruși de durere toți”, a spus o femeie.

multi-au-filmat-si-fotografiat-momentul-scoaterii-sicrielor-din-biserica

Au venit de la zeci de kilometri la înmormântare

 O mie de persoane i-au condus pe cei șase îngeri la cimitir

O mie de persoane i-au condus pe cei șase îngeri la cimitir

Au venit gorjeni din comunele învecinate Rovinariului, oameni care, deși nu i-au văzut vreodată în viață pe cei șapte, au vrut să îi conducă pe ultimul drum. La ceremonie au participat oameni din Timișeni, Peșteana, Țicleni, Urdari, Negomir, dar și din alte sate de lângă Rovinari. Oameni care au aflat de tragedie de la televizor sau din ziare și care au decis să își arate compasiunea: „Cum să nu vin? Sunt din satul Timișeni. Am venit pe jos. Am auzit că au venit oameni și din Urdari, cu microbuzul. Nu am văzut asemenea tragedie niciodată în viața mea. Este teribil ce s-a întâmplat”, a spus nea Ion. „Sunt unchiul lui Cosmin, am venit tot de la Timișeni. Erau o familie fericită, se ajutau mereu. Luminița a plecat la muncă în Italia ca să facă bani, le trimitea săptămânal bani. Își iubeau nespus copiii!”, a spus bărbatul. „Am plâns de când am aflat. Am și eu copii care o duc greu, suntem o țară cu oameni plini de nevoi. Nimeni nu ne ajută. Asemenea tragedie nu am văzut”, a spus Mioara Ghițulescu, din Urdari. „Noi, toate trei, suntem din Urdari. Am auzit de tragedie și am venit. Au rămas cu foc la inimă acești oameni”, a spus o bătrână. „Chiar dacă s-a spus că au murit din vina tatălui, nu mai contează. S-au dus șase copii și un om tânăr. Așa vedeau ei viața, să aibă mulți copii. O duceau mai greu, dar aveau grijă de copii”, a spus una dintre vecinele familiei.

inmormantare-rovinari07

Zi de doliu în oraș

Din dispoziția edilului Dorin Filip, ziua de 14 ianuarie a fost decretată zi de doliu în memoria celor șase copii și a tatălui lor. „Este prima tragedie de acest fel. Primarul a decretat zi de doliu, este o zi neagră în viața orașului. De când există acest oraș, nu s-a întâmplat o asemenea nenorocire. Familia este distrusă de durere. Le mulțumesc celor de la CEO, căci au sprijinit cheltuielile cu înmormântarea, iar de la Primăria Rovinari vor fi achitate pomenile care vor fi făcute, așa cum trebuie creștinește. Toți cetățenii orașului au aflat de tragedie, foarte mulți au venit la înmormântare, cu toții am vrea să îi ușurăm mamei durerea, dar nu putem”, a declarat Constantin Podaru, administrator public al Primăriei Rovinari.

 

Atenție la centralele termice!
Drama de la Rovinari, în care şapte persoane şi-au pierdut viaţa din cauza unor improvizaţii la instalaţia termică din garsonieră, atrage din nou atenţia asupra pericolului la care se expun cei care nu apelează la firme specializate, în asemenea situaţii. Specialiştii de la Distrigaz spun că riscurile sunt foarte mari, inclusiv în cazul în care nu se respectă programul reviziilor. La Rovinari, Cosmin Bumbu nu a apelat la o firmă specializată din cauza lipsei banilor. Așa că a decis să își monteze singur centrala termică achiziționată la mâna a doua. Din cauza acestei decizii, el și cei șase copii ai săi au decedat. Legislația în privința centralelor de apartament este foarte clară: în primul rând, proprietarul are nevoie de un proiect, după care atât centrala cât și instalația de gaze, trebuie realizate de firme autorizate pentru acest tip de lucrări. Specialiștii spun că, în mod normal, sistemele cu care sunt dotate centralele, le fac să se oprească în cazul în care nu funcționează la parametrii optimi. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a solicitat de la autoritățile în domeniu, un raport final legat de cauzele nenorocirii de la Rovinari.

Loading...

Citește și

Șoferul care a doborât recordul la alcoolemie s-a trezit în arest

Bărbatul din Novaci, considerat pericol public, după ce a fost depistat în trafic, conducând în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.