Jianu a dat drumul la plățile pentru profesorii navetiști! Abia după ce a fost acuzat de discriminare


După ce Gorj-Domino a relatat ieri că doar un profesor de la Școala nr. 1 Motru, care este tatăl șoferului deputatului Dan Vîlceanu, a beneficiat de plata navetei, generând o nemulțumire în rândul celor 30 de dascăli navetiști de la unitățile de învățământ din municipiu, primarul Gigel Jianu a percutat. Speriat că profesorii naveștiști vor veni peste el la primărie să ceară lămuriri cu privire la acest aspect a decis ieri să deschidă credite pentru fiecare școală în parte, în așa fel încât din zilele următoare și restul beneficiarilor să-și primească banii cuveniți și restanți.

Și de această dată, presiunea mediatică și-a spus cuvântul, dar și informațiile corecte venite de la beneficiarii care așteptau de peste un an de zile acești bani pentru care se motiva că nu este bugetul aprobat.
S-a dovet ieri că scuza respectivă este doar un moft, iar atunci când Gigel Jianu este prins pe picior greșit, lucrurile se rezolvă cu rapiditate. Acest lucru este recunoscut chiar de primarul de Motru care, ieri, printr-un comunicat de presă arată că sunt restanțe la acest capitol de peste 41.000 de lei. Ne întrebăm astfel de ce ieri s-a putut pentru toți, iar la începutul acestei luni doar pentru unul?

„În municipiul Motru, în anul școlar 2018, 29 de cadre didactice beneficiau de decontarea plății transportului, iar în anul 2019 sunt 30 de persoane în această situație. În anul 2018, s-au decontat cheltuieli de transport în valoare de 24.147 de lei, la sfârșitul anului 2018 înregistrându-se restanțe de 41.345 de lei”, transmite edilul, cu mențiunea că ,,la Școala Gimnazială nr.1 Motru, de altfel, un singur profesor beneficia de astfel de plăți, care la finalul anului 2018 înregistra o restanță de 816 lei, iar pentru anul 2019, 2 cadre didactice de la această școală beneficiază de decontarea cheltuielilor cu naveta”.
Profesorii navetiști speră ca astfel de discriminări să nu se mai repete pe viitor și să nu mai fie mințiți că nu sunt bani, ori buget aprobat, pentru plata acestor drepturi stabilite prin lege. ,,Astăzi(n.r. ieri), a fost deschis credit pentru plata restanțelor din 2018, dat fiind faptul că în primele 3 luni ale anului curent, au fost încasate la bugetul local o parte dintre taxele și impozitele locale. Astfel, toate cele 29 de cadre didactice își vor primi și restul banilor cuveniți pentru transport în anul anterior. Pentru anul 2019, primăria a făcut deschidere de credite în limita a 1/12 din bugetul de anul trecut, dat fiind faptul că nici la această dată, unitățile administrativ-teritoriale nu au buget, legea bugetului de stat ajungând în dezbaterea Parlamentului cu 3 luni întârziere”, a mai transmis Jianu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.