Jianu ridică ceața de pe UATAA! Pe Corcoață îl paște un dosar penal


În numai o săptămână de la destituirea din funcția de administrator special al UATAA Motru a pesedistului Eugen Corcoață, înlocuitorul acestuia, membru PNL, scoate la iveală nenumărate nereguli cu iz penal făcute în incinta uzinei în ultimii ani. Speriat de dezastrul din unitate, Țurlea l-a informat pe edilul Gigel Jianu la ce nivel se ridică dezastrul și problemele constatate la uzină, cerând primarului sprijin și sfaturi deoarece neregulile nu mai pot fi ascunse. Drept urmare, Jianu a decis să facă publice problemele grave din uzină, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizate astăzi la PNL Gorj. De teama dezvăluirilor lui Jianu, a tremurat ieri nu doar Corcoață ci și cei care l-au susținut cu tărie în funcția în care a fost înscăunat politic.

După ce a anunțat că problemele de la UATAA le va pune pe tapet în conferința de presă, primarul Jianu l-a anunțat și pe liderul PSD Motru, Dorin Hanu, avertizându-l că cele depistate în spatele scaunului lui Corcoață cam miros a penal, iar președintele de partid nu poate fi străin de nereguli. Asta pentru că, de fiecare dată, Hanu i-a ținut spatele, public, lui Corcoață, împănându-se că el cunoaște problemele uzinei care ar fi pe mâini bune.
Jianu i-a transmis însă lui Hanu că trebuie să își pună serioase semne de întrebare cu privire la certificatele de carbon ce trebuie achiziționate de uzină până în aprilie, asta pentru că s-ar fi depistat că raportările anuale cu privire la aceste certificate nu ar fi conforme cu realitate. Mai exact, societatea și administratorul ar fi raportat o cantitate mai mică de energie produsă care ar fi impus un număr mai mic de certificate de carbon, decât realitatea. Falsul ar fi impus ca anul acesta să se fi achiziționat 30.000 de certificate când de fapt producția reală ar impune o achiziție dublă. Asta atrage după sine cheltuieli duble, mai precis de 60 de miliarde vechi ,în loc de 30 de miliarde pentru 2019.
Găuri lăsate de PSD!
Jianu ia în calcul să realizeze un audit la UATAA fiind informat de noul administrator special că uzina are dezastru în actele contabile și nu numai.
Pus în fața realității prezentate franc de Jianu, Hanu și-a împins fostul agreat la înaintare, dând din umeri la vestea că organele penale se vor sesiza când problemele de la UATAA vor fi publice.
Dorin Hanu nu scapă însă dând din umeri din problema UATAA deoarece o parte din actele prin care s-au solicitat bani pentru certificatele de carbon au purtat semnătura fostului primar de la PSD.
Certificatele sunt una dintre problemele grave ale UATAA, o alta fiind autorizația de funcționare de la Mediu care lipsește cu desăvârșire încă din 2016. Toți au închis ochii și au funcționat tacit doar pe propria răspundere a administratorului special.

Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.