Jucătorii echipei de la Târgu Jiu renunţă la o parte dintre salariile restante: ”Să plătească acele amenzi”


Clubul Pandurii Târgu Jiu trebuie să îşi achite datoriile către foştii jucători Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic în cel mult două zile, până pe 30 mai, la ora 24:00, altfel FRF va pune în aplicare sancţiunea de nouă puncte dictată de FIFA. Acest fapt va duce automat la retrogradarea echipei gorjene în Liga 3, chiar dacă, pe plan sportiv, aceasta şi-a asigurat menţinerea în Liga 2 după victoria de sâmbătă cu ASU Politehnica, scor 1-0.

Conducerea clubului Pandurii a făcut un apel către autorităţi locale, suporteri, firme, asociaţii sau sindicate să sprijine financiar echipa pentru a ieşi din această situaţie disperată. Iar pentru strângerea celor aproximativ 80 de mii de euro sar în ajutor şi actualii jucători ai formaţiei din Târgu Jiu.

Cu toate că au rezistat la club în condiţii financiare foarte grele, jucătorii lui Adrian Bogoi au transmis prin vocile lui Denis Brânzan şi George Tudoran, căpitanii echipei, că sunt gata să renunţe la o parte dintre salariile restante pentru ca Pandurii să îşi achite datoriile către Bunoza şi Vasiljevic şi să scape de depunctare care ar duce-o la retrogradare.

”Eu şi întregul lot de la Pandurii am fi de acord să renunţăm la o parte din restanţe, iar clubul să poată plăti acele amenzi către jucătorii sârbi. Facem acest gest pentru Pandurii, cum am stat atâta timp fără salarii, vrem să fim alături de club şi acum, în ultimele momente. Sunt convins că mulţi dintre noi o să plece. Dacă nu acum, în vară, sigur la iarnă, la echipe mai bune”, a declarat, căpitanul Denis Brânzan.

”Ne-am gândit că dacă tot am reuşit să ne salvăm pe plan sportiv, trebuie să ne salvăm şi pe plan administrativ. Vrem să fie totul bine, aşteptăm procesele, iar apoi, la un moment dat, poate ne vom recupera banii. Suntem hotărâţi toţi jucătorii, am discutat deja şi aşa o să rămână. Degeaba am muncit atât pe teren, dacă nu facem încă un efort pentru a salva această echipă. Sperăm să se strângă banii, avem încredere în conducere şi în domnul Marin Condescu că vor rezolva problema”, a transmis şi George Tudoran, golgheterul echipei gorjene, cu 14 goluri marcate în 34 de meciuri.

Pandurii recunoaşte într-un comunicat postat pe site-ul oficial că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor depuse de cei doi jucători, Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic, şi a făcut face un apel disperat către autorităţi locale, suporteri, firme, asociaţii, sindicate să sprijine financiar clubul în această situaţie disperată, pentru a putea achita datoriile şi a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea. În schimb, Pandurii anunţă că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competiţional 2019-2020, tuturor celor care o vor sprijini pentru „depăşirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Pandurii ocupă locul 15, primul care asigură menţinerea în Liga 2, cu 44 de puncte. Energeticianul, ultima retrogradată matematic, are 39 de puncte şi nu-i mai poate ajunge din urmă pe gorjeni. Totuşi, dacă Pandurii nu-şi achită datoriile până pe 30 mai, atunci va rămâne fără nouă puncte şi va cădea în clasament sub Energeticianul.

loading...
Loading...

Citește și

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a bifat, a doua victorie consecutivă în Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a bifat, sâmbătă dimineaţa, a doua victorie consecutivă în Liga 2, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: