Judecătorii au decis: acționarii clubului Pandurii trebuie să plătească 3 milioane de euro. Banii pot fi luați cu executorul!


Curtea de Apel Craiova a decis miercuri, 18 septembrie a.c., să oblige acționarii Clubului de Fotbal ”Pandurii-Lignitul” Tg-Jiu să-și achite cotizațiile la care s-au angajat în anii precedenți. Judecătorii au actualizat sumele, iar Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Local Tg-Jiu, Consiliul Județean Gorj, Artego și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, trebuie să plătească, împreună, în jur de 15,5 milioane de lei, clubului de fotbal la care sunt sau au fost asociați. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă este executorie, așa că cei care administrează clubul aflat în insolvență pot apela la executorii judecătorești pentru a intra în posesia banilor și, în acest fel, să achite o mare parte din creanțele menționate în planul de reorganizare.

Magistrații Curții de Apel Craiova au dat câștig de cauză Clubului de Fotbal Pandurii în procesul intentat de acesta membrilor asociați, prin care a solicitat instanței să-i oblige să-și plătească cotizațiile la care s-au angajat. Astfel, judecătorii au decis să-i oblige pe acționari la plata sumelor datorate clubului sportiv, mai exact, CEO trebuie să plătească 6.398.608 lei, Consiliul Local Tg-Jiu – 2.861.747 de lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543 de lei, Artego SA – 4.898.219 lei și USMO – 516.983 de lei. Suma totală pe care trebuie să o plătească cei cinci asociați este de 15,5 milioane de lei, adică peste 3,2 milioane de euro. Curios este că judecătorii Curții de Apel Craiova a reintrodus în cauză și a obligat la plată și societatea Artego, în contextul în care Tribunalul Gorj constatase că aceasta s-a retras din calitatea de asociat. Mai mult, sumele celorlalți asociați au crescut față de cele care fuseseră stabilite prin decizia tribunalului.
Trebuie spus că decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, însă este executorie, așa că cei care administrează clubul vor apela urgent la executorii judecătorești pentru a intra în posesia banilor, având în vedere că în urmă cu exact un an, după soluția Tribunalului Gorj, Clubul de Fotbal Pandurii a blocat conturile CEO.
Potrivit Planului de reorganizare al Clubului Pandurii Lignitul, modificat în februarie 2018, sumele datorate de asociați au fost menționate în capitolul care se referă la sursele de finanțare ale clubului.
Mai trebuie precizat că, la data modificării planului de reorganizare, totalul creanțelor clubului era de 28.747.448, din care 8,5 milioane sub condiție.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.