Judecătorii protestează: Procesul lui Vâlcov, amânat


Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat, marți, de un magistrat al Tribunalului Gorj, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât să judece doar cauzele urgente. Judecătorii protestează împotriva proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu. „Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj a hotărât suspendarea activității de judecată, cu excepția cauzelor urgente în materie civilă – plasamente, ordonanțe președințiale, suspendări de executare, greve, și a celor privind măsurile preventive, cauzele cu deținuți şi cele aflate în competența judecătorului de drepturi şi libertăți, în materie penală, începând cu data de 23 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraților”, potrivit unui comunicat al Tribunalului Gorj. Totodată s-a dispus reducerea programului cu publicul la arhivă/registratură la două ore zilnic, între orele 10.00 – 12.00. În aceste condiții, fostul ministru al Finanțelor este așteptat în fața instanței pe 11 februarie, la ora 11.00. Darius Vâlcov este judecat pentru instigare la dare şi luare de mită. Fostul ministru a dat declarații în fața instanței, la termenul anterior, pe 14 ianuarie. Vâlcov a spus atunci că este nevinovat și că „dacă există Dumnezeu, va fi achitare“. Acesta a reclamat că s-au făcut presiuni politice şi presiuni din partea procurorilor asupra martorilor pentru a face denunţuri împotriva sa. Procurorii susțin că fostul ministru al Finanțelor ar fi inițiat constituirea a trei societăți, care acționau ca un tot unitar, iar un funcționar de la Oficiul de Cadastru ar fi primit timp de trei ani mită de la una dintre firmele înființate la inițiativa sa. „Întrucât nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcționar de la OCPI Olt care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL — având ca activitate cadastru — astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI”, au stabilit procurorii. Darius Vâlcov este acuzat că ar fi exercitat „activități de determinare mediată”, în urma cărora doi salariați ai firmei controlate de acesta i-au dat funcționarului OCPI 1.000 de lei lunar, în perioada ianuarie – aprilie 2012, sumă care nu ar fi figurat în documentele contabile.

Ceilalți trei inculpați sunt Eduard Cincu, Mircea Dogaru și Elena Calotă, administratorul SC Millenium Topographica SRL la data comiterii faptelor. Aceștia au fost deferiți Justiției pentru luare și dare de mită.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Un comentariu

  1. Toti sunt numai dupa bani! La munca, nu la cersit! Pentru oamenii nevinovati bagati in puscarii si banditii achitati cand o sa dati seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.