Județul Gorj FRUNTAȘ la DIVORȚURI!


Cea mai mare rată a divorţialităţii s-a înregistrat în judeţul Gorj (1,90 divorţuri la 1000 locuitori), în timp ce cea mai mică rată de divorţialitate s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (0,52 divorţuri la 1000 locuitori).

În Gorj, cuplurile spun foarte repede divorț, poate chiar mai repede decât spun ,,Da”. De altfel, „Până când moartea ne va despărți”, sintagma celebră ce este rostită de oameni în ziua nunții, care ar trebui să fie cea mai fericită, este echivalentă cu 15 ani, în cazul românilor, întrucât atât durează, în medie, o căsnicie. Conform unui raport, în țara noastră, în fiecare an, 30.000 de cupluri decid să meargă pe drumuri separate.
Astfel, anual, în România, au loc 120 de divorțuri pe zi, ținând cont de faptul că pe an sunt 250 de zile lucrătoare. Sau 15 divorțuri pe oră sau unul la fiecare patru minute.
Numărul femeilor în vârstă de până la 30 ani care au divorţat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaţilor aparţinân daceleiaşi grupe de vârstă, mai arată studiul respectiv.
În plus, în medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă în rândul bărbaţilorşi femeilor din grupa de vârstă 35-39 ani (19,1% dintre divorţuri în cazul femeilor şi 19,8% în cazul bărbaţilor), urmată în cazul femeilor de grupa de vârstă 30-34 ani (18,5% dintre divorţuri) şi de grupa de vârstă 40-44 de ani în cazul bărbaţilor (19,2% dintre divorţuri).
Peste 100 de divorțuri au loc zilnic în România. Un studiu făcut la nivel de țară arată că numărul femeilor în vârstă de până în 30 de ani care au divorțat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaților aparținând aceleiași grupe de vârstă.

loading...
Loading...

Citește și

Noi CONTRE între doi LIDERI din Târgu Jiu pe tema CENTURII OCOLITOARE a orașului!

Dan Vîlceanu acuză PSD de înșelătorie electorală, după ce social-democraţii au anunţat că a fost …

Un comentariu

  1. Andrea Popovici ești extraordinară, te stiam jurnalista desi e mare cuvantul ăsta ptr tine,acum ești la statisticile de stare civilă? Apropo mai lucrează un pic pe ortografie,mă dezamagesti că în fiecare articol ai greseli…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.