Kinetoterapeutul te învață

Ziarul Gorj Domino pune la dispoziția cititorilor o rubrică dedicată sănătății. În fiecare săptămână, kinetoterapeutul Alina Iriza va vorbi despre probleme de sănătate care pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei, o formă terapeutică individualizată. Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre problemele de sănătate cu care vă confruntaţi şi vreţi să primiţi un sfat, ne puteţi adresa întrebări pe adresa de email a redacției: office@gorj-domino.ro sau puteți lăsa comentarii în spațiul dedicat rubricii.

 

OBEZITATEA LA COPII

kineto1

Obezitatea reprezintă surplusul de greutate față de valoarea pe care specialiștii o consideră normală pentru vârsta și înălțimea copilului.

Evoluția obezității

kineto2
Cauzele obezității la copii sunt multiple (există factori genetici, factori de mediu, anumite boli – hipotiroidism, depresie, boli neurologice, sindromul Cushing). Obiceiurile proaste de a mânca și lipsa mișcării sunt primele cauze care aduc obezitatea printre copii.

Tratamentul  are ca obiective terapeutice:
–  scăderea aportului caloric, printr-o dietă bine echilibrată;
– creşterea tranzitului, prin crenoterapie (folosire a apelor minerale în scop terapeutic) cu ape minerale (alcalino-teroase: Călimăneşti, Borsec, Tuşnad, Slănic-Moldova, Sângeorz Băi; sulfuroase: Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti, Govora, Herculane; sulfatate: Ivanda, Breaza; cloruro-sodice hipotone: Călimăneşti-Căciulata, Sângeorz,  Olăneşti);
–  cura de sudaţie (balneaţie externă cu ape minerale termale);
–  creşterea cheltuielilor energetice (terapia prin mişcare – kinetoterapie).
Kinetoterapia are ca obiective principale scăderea în greutate a copilului și creșterea capacității de efort a acestuia.  Cuprinde un program de exerciții bine structurat, care urmăreștește creșterea cheltuielilor energetice, tonifierea musculaturii slab dezvoltate, creșterea mobilității toracelui și a diafragmului, corectarea pozițiilor vicioase (incorecte) adoptate de copilul obez. Se asociază și gimnastica respiratorie. Sporturile indicate la copiii cu obezitate sunt: înot, ciclism, jogging.

loading...
Loading...

Citește și

Vezi ce aliaţi ai în lupta cu colesterolul „rău”

Persoanele a căror alimentaţie cuprinde mai degrabă cereale integrale, fructe şi legume nu au probleme …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.