La 13 ani CUCEREŞTE publicul cu vocea sa puternică și chipul angelic! Carlos este câștigătorul a NUMEROASE premii

bors2

Carlos Borș este unul dintre cei mai talentați, dar și ambițioși elevi ai profesorului și interpretului Emilia Drăgotoiu Nanu. Copilul, care a împlinit 13 ani vara aceasta, este posesorul a numeroase premii la competiții importante din România. Impresionează prin vocea sa, talentul primit de la Dumnezeu, dar și prin simplitatea și frumusețea sa, fiind asemănat de fanii săi cu un îngeraș! Părinții îi sunt mereu alături adolescentului și îl susțin în tot ceea ce face, având mare încredere în talentul său.

Familia Borș este din Rovinari. Sunt oameni muncitori, părinți buni care și-au crescut cei doi băieți în spiritului binelui și al dragostei de frumos. Mare le-a fost bucuria când talentul la muzică populară al mezinului a fost confirmat de profesorii de canto. Încă de când era mic, Carlos Borș a început să cânte prin casă. Era singurul din întreg neamul cu talent la muzică! Fratele său mai mare practică boxul, iar părinții nu se pot lăuda cu ureche muzicală. Auzindu-l cum cântă, Dana Borș, mama lui Carlos a decis, sfătuindu-se cu soțul său, că ar fi bine ca micuțul să fie înscris la cursuri. Astfel, în urmă cu patru ani, Carlos Borș a devenit elevul Emiliei Drăgotoiu Nanu la Rovinari. Acum este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari. „Este un copil talentat și ambițios, foarte inteligent și ascultător. Talentul îl are de la Dumnezeu și sper ca în timp să confirme ceea ce cred eu despre el. Este elevul meu la Clubul Copiilor de la Rovinari, la Cercul de Muzică Populară. Face parte din Grupul Privighetorile Gorjului. Face cursuri și la Școala Populară. Este un copil de viitor și știu că nu va dezamăgi”, a spus interpreta Emilia Drăgotoiu Nanu, profesor la Clubul Elevilor Rovinari.

Multe premii la activ

20160806_173813Prima dată când a urcat pe o scenă, Carlos a simțit că este pe altă planetă. O căuta mereu cu privirea pe mama sa, care îl însoțește mereu la concursuri și emoțiile treceau. Acum, după patru ani și ceva de când cântă, emoțiile s-au domolit. A învățat de la profesoara sa să aibă prestanță scenică, ținută, cum să zâmbească și cum să își țină în frâu emoțiile. De-a lungul anilor, Carlos Borș a participat la mai multe concursuri și festivaluri și niciodată nu și-a făcut de râs profesorii sau părinții. La Deva, la unul din concursurile de vara aceasta, Carlos a cântat o frumoasă doină, fiind lăudat de membrii juriului. „Carlos are multe premii la activ. Amintesc aici ultimele luate: trofeul la categoria lui de vârstă la Summer Star București, locul III la Cununa Petrolului Moreni, mențiune la Ecoul Pietrei Craiului, locul I la Vulcan, a primit aprecieri din partea lui Horia Moculescu la capitala Muzicii. Are multe premii”, a spus Emilia Drăgotoiu Nanu.

Uneori compune singur melodii

20160705_191615Carlos este pasionat de muzica populară, are mulți prieteni, fiind o fire sociabilă. La școală se descurcă foarte bine și încearcă să îmbine cursurile și pregătirea muzicală cu cea școlară. Acum se bucură de vacanță! „Îmi place să stau și la calculator, să compun melodii pe care apoi le cânt! Nu am mai cântat de mult o melodie compusă de mine. Mă uit la desene animate și când mă amuz îmi vine inspirația și pot să compun! Iubesc muzica populară, chiar dacă am avut parte și de comentarii negative din partea unor copii de vârsta mea sau mai mari! Doamna Nanu și părinții m-au învățat să nu țin cont de răutățile nimănui, să merg pe drumul meu, să prețuiesc talentul pe care îl am și să muncesc pentru ca să am rezultate foarte bune. Particip la concursuri și festivaluri mai ales din afara județului nostru. De fiecare dată am fost apreciat, am mai multe premii importante câștigate, care mă bucură. Este destul de mult de muncă, dar îmi place foarte mult. Sunt singurul talentat la muzică din familia noastră. Nu am avut nici bunici, nici străbunici talentați la muzica populară! Cred că de a Dumnezeu am primit acest dar de a cânta”, a spus Carlos Borș.

Susținut de părinți

Și mama și tata îi sunt mereu alături puștiului de 13 ani! L-au învățat că prin muncă va reuși în viață și i-au transmis seriozitatea care îi caracterizează și pe ei, mai ales când vine vorba despre promisiunile făcute. Mihai Borș, tatăl talentatului copil, deține o afacere în orașul Rovinari, iar Dana, soția sa este cea care are grijă de copii și cea care de cele mai multe ori îl însoțește pe Carlos la festivaluri și concursuri. „Avem o afacere la Rovinari, încercăm să ne descurcăm pentru copiii noștri. Avem doi băieți cuminți și talentați. Carlos este priceput la muzică, iar fratele său mai mare cu trei ani, la box. Soția mea este casnică, ea se ocupă de ei, ea merge cu cel mic la concursuri, pe unde trebuie. Nu este ușor financiar, dar am face orice pentru copiii noștri. Merită amândoi! Facem tot ce trebuie pentru ei, sunt tot ce avem. Mereu le spunem să fie oameni buni, să lase mereu loc de bună ziua și să facă bine chiar și celor care le fac rău. Vor reuși în viață dacă vor munci și vor depune efort pentru ceea ce le palce. Al mic este talentat la muzică, cel mare la sport”, a spus Mihai Borș din Rovinari.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.