La Bustuchin, sportul mai bine plătit decât învățământul! Ciocea a dat numai 11.000 de lei la liceu dar 343.500 de lei pentru CS Petrolul Bustuchin


Verificatorii de la Camera de Conturi Gorj au constatat că, în anul 2018, administrația din Bustuchin a oferit o sumă infimă liceului din localitate, în timp ce pentru echipa de fotbal comunală s-au oferit de 31 de ori mai mulți bani ca pentru principala unitate de învățământ. Mai exact, pentru liceu s-a propus acordarea a 66.000 de lei dar s-au achitat doar 11.200, în timp ce pentru Asociația Sportivă Petrolul Bustuchin s-au alocat 250.500 de lei, iar la schimbarea structurii în CS Petrolul Bustuchin i s-a mai dat încă 93.000 de lei.

„Deci la fotbal, domnul primar alocă într-un an bani cât în 31 de ani pentru liceu”, a declarant Cornel Liviu Pârvulescu consilier apropiat PNL, după ce a publicat pe pagina sa proprie cum se cheltuie banii publici în comuna Bustuchin.

„Domnul primar Ciocea a fost foarte “grijuliu” cu Liceul Tehnologic Bustuchin, alocând pentru acesta credite inițiale de 66.000 lei, dar apoi din grijă pentru școală și viitorul localității au rămas credite definitive 11.200(adică 17 la sută) dar, în final, s-au plătit doar 11.110. La fotbal treaba stă cu totul altfel. Aici, ‘marele administrator’ Ciocea Ion, a prevăzut credite inițiale 300.000 lei pentru Asociația Sportivă Petrolul Bustuchin, au rămas credite definitive255.000 iar, în final, s-au plătit 250.500 lei. Însă domnul primar, din joc de glezne, a venit cu propunerea de a schimba Asociația Sportivă Petrolul Bustuchin în Clubul Sportiv Petrolul Bustuchin, că promovăm, etc, și s-au mai plătit pentru acesta 93.000, deci în total s-a plătit pentru fotbal 343.500 lei(adică 114 la sută)”, a venit cu explicații suplimentare Pătrulescu.

Prejudiciu din arbitraje

Inspectorii Camerei de Conturi constată însă că administrația a făcut plăți în plus pentru arbitraje, de 3172 de lei, la care s-a adăugat o penalitate de 360 lei, rezultând un prejudiciu de 3.532 lei. „Adică doar prejudiciul de la arbitraj reprezintă peste 30 la sută din creditele alocate Liceului Tehnologic Bustuchin. Făcând un mic raport, la fotbal s-au alocat de circa 31 de ori mai mulți bani decât la liceu”, a concluzionat alesul local.
„Oare nu mai avem copii săraci pe care Primăria Bustuchin să îi ajute să își cumpere ghiozdane, creioane și caiete?? Oare nu mai avem copii merituoși cărora să le acordăm o bursă? Oare nu mai avem persoane necăjite în Bustuchin?? Avem doar fotbaliști, vedete din alte localități!”, se mai întreabă Pătrulescu făcând o analiză corectă a bugetului comunei pe 2018.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.