duminică , 20 octombrie 2019 - 12:15

La doar 16 ani, Iulia a obținut 23 de medalii la kaiac-canoe

Iulia-Mihart-Sursa-Facebook
Sursa: Facebook Motru Știri

Iulia Mihart este o adolescentă de 16 ani, din municipiul Motru, care a câștigat în patru ani de kaiac-canoe 23 de medalii de aur, argint și bronz la diverse concursuri. Inteligentă, pasionată de sport, Iulia este un exemplu pentru oricare dintre elevii județului nostru.

Iulia-Mihart-kaiac-canoe

Iulia-Alexandra Mihart are 16 ani şi s-a născut în Ploştina, municipiul Motru. Tânăra face parte dintr-o familie de oameni simpli, muncitori, care și-au crescut frumos cei cinci copii. Fiecare dintre fiii și fiicele domnului Mihart a încercat mereu să nu își dezamăgească părinții, mereu a încercat să îi ajute. „Mai am o soră, de 20 de ani, care cântă muzică populară, un frate de 19 ani și o surioară de 6 ani. Suntem o familie mare și frumoasă! Mama este croitoreasă, iar tata, din păcate, a rămas șomer. De câte ori putem, îi ajutăm în gospodărie. Am avut o copilărie frumoasă”, a povestit Iulia Mihart. Acum, după patru ani și jumătate petrecuți la Orșova, acolo unde se antrena, Iulia a revenit acasă și studiază la Colegiul Tehnic Motru, în clasa a X-a. Clubul de la Orșova trece prin grele probleme financiare și nu își mai poate susține sportivii. Își va aminti cu mare drag, mereu, de perioada petrecută la Orșova, mai ales că își dorea să facă sport de performanță.

Campioană

Practicarea oricărui sport presupune multă muncă, seriozitate, implicare și multe responsabilități. Iulia Mihart a învățat singură aceste lucruri și nu și-a dezamăgit niciodată antrenorul, familia sau prietenii. A muncit cu sârg și în patru ani de practicare a kaiac-canoe a câștigat 23 de medalii de aur, argint și bronz la concursuri. „Acest sport l-am descoperit prin intermediul domnului antrenor Zabet Beniamin, care a venit la Colegiu Național George Coșbuc, unde eu învățam. Dânsul a venit să ne selecteze pentru acest sport de performanță. Am plecat la Orșova și acolo am stat patru ani și jumătate. La început a fost greu. Antrenamentele le-am făcut la Orșova, patru ani de zile, dar acum clubul are probleme financiare și m-am întors la Motru. Acum nu am mai făcut antrenamente de trei luni, din cauza problemelor de la club. Este greu. Mi-am făcut mulți prieteni acolo și îmi este dor de ei”, a spus Iulia Mihart. Fata își amintește că a muncit din greu pentru fiecare medalie obținută și că s-a bucurat de toate. „Pentru medaliile câștigate a fost foarte mult de muncă, am munci mult iarna ca să îmi fac rezistență și forță pentru primăvară, ca să merg la campionatele naționale, toate momentele sunt frumoase știind că pentru fiecare medalie câștigată am muncit mult, mai ales fiind la o vârstă așa de mică. Cea mai importantă este prima mea medalie de argint, pe care am luat-o în vara lui 2010. Acum nu mai practic niciun sport, dar la anul vreau să mă apuc de handbal sau de atletism. Îmi pare rău pentru că, fiind mică, am muncit mult, iar acum, când am crescut mai mare, aș fi putut să merg mai departe la Lotul Național să mă antrenez; visam să merg la concursurile mondiale și europene. Nu am mai putut. Ar fi fost frumos!”, a afirmat Iulia Mihart, eleva campioană din Motru.

loading...
Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: