LA LOC COMANDA! Maioreanu și Vișan, în Consiliul de Supraveghere al CEO! Atribuțiunile în ceea ce privește coordonarea companiei energetice revin la Vișan!


Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, va prelua din nou atribuțiunile în ceea ce privește coordonarea producătorilor de energie pe bază de cărbune, respectiv CEO și CEH. Ordinul este la directorul cabinetului ministrului Energiei și urmează să fie semnat în aceste zile, până la finele săptămânii, susțin surse extrem de credibile.
Informația confirmă, practic, spusele liderului PSD Gorj, Mihai Weber, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă: ”s-au luat niște decizii mici, dar importante”, în contextul în care, discuțiile au avut loc pe fondul nemulțumirilor social-democraților cu privire la mișcările partenerilor lor de la ALDE operate la nivelul Ministerului Energiei și CEO.
Deciziile la care făcea referire Weber vizau și accederea în Consiliul de Supraveghere al CEO a secretarilor de stat Andrei Maioreanu și Doru Vișan, aceasta fiind o altă promisiune a prim-ministrului Dăncilă, care se va concretiza în prima ședință a acționarilor companiei.

”Lucrurile nu vor rămâne așa”, a fost remarca lui Mihai Weber, președintele PSD Gorj, la scurt timp după ce acționarii Complexului Energetic Oltenia i-au ”ales” ca supraveghetori ai companiei pe Marius Dumitrașcu și Marius Mănescu, iar ministrul Energiei, Anton Anton, i-a luat decizia de a muta zona de responsabilitate pe producătorii de energie pe bază de cărbune de la secretarul de stat Doru Vișan, la unul din cei doi secretari de stat impuși de ALDE.
După o săptămână din momentul în care liderul social-democrat a anunțat că a purtat o serie de discuții cu premierul Viorica Dăncilă, au apărut și primele schimbări.
Astfel, lui Doru Vișan i-au fost redate atribuțiunile în ceea ce privește coordonarea CEO și CEH, ordinul ministrului Energiei urmând să fie semnat în cel mai scurt timp, iar PSD își va impune doi oameni în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice.
În aceste zile va fi suplimentată ordinea de zi a ședinței extraordinare a AGA din 22 iulie a.c., cu două puncte: revocarea mandatelor a doi supraveghetori și alegerea, prin metoda votului cumulativ, în locul acestora, a secretarilor de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu și Doru Vișan.
Potrivit surselor citate, unul dintre cei doi va fi ales și președinte al CS, la prima întrunire a supraveghetorilor, după validarea mandatelor.

Există informații potrivit cărora zona de responsabilitate a secretarului de stat Doru Vișan va fi extinsă și asupra altor producători de energie, iar în contextual în care se discută despre o restructurare a Guvernului, în toamna acestui an, Ministerul Energiei ar urma să fie transformat în departament sub autoritatea Ministerului Economiei, aflat în portofoliul PSD.
loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

2 comentarii

  1. Despre ,,mix-ul energetic” nu se mai aude nimic ? Acesta a fost subiect de campanie electorală la Gorj la ultimele două runde de alegeri. Nu se poate sa fie abandonat subiectul pentru că da bine la electorat.
    Așadar dati-i drumul iar la gargară până nu se dărâmă ,, șandramaua” !

  2. Si care-i avantajul? Maioreanu habar n-are de energie. El e numai cu partidul. E ministru de multa vreme, cu ce a ajutat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: