duminică , 23 februarie 2020 - 15:41

Lăudat a instituit Omerta la UM Sadu! Salariații, puși să semneze pentru confidențialitate


În urmă cu o săptămână, 100 de salariați ai Uzinei Mecanice Sadu au făcut grevă în spatele ușilor închise, oamenii fiind nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile întregi de patru luni de zile. Informația a respirat abia după acțiunea de protest și nu i-a convenit deloc lui Ilie Lăudat, directorul uns în funcție cu doar o lună în urmă. Salariații care au participat la protest susțin că directorul i-a chemat în biroul său și le-ar fi impus să semneze pentru confidențialitate, impunându-le să nu mai vorbească cu presa de ce se întâmplă dincolo de zidurile fabricii.

Ilie Lăudat a fost numit în funcţia de director general interimar la uzina de armament de la Bumbeşti Jiu, în aprilie, pentru o perioadă de un an. Asta după ce, Nicolae Dijmărescu, fostul director, a plecat din această funcţie pentru că nu a reuşit să obţină avizul de securitate industrială, aviz ce se acordă o dată la patru ani. Noul conducător a fost numit de Consiliul de Administraţie al UM Sadu, cu acceptul Companiei Naţionale Romarm, în subordinea căreia se află încă uzina. Lăudat a mai fost la conducerea uzinei în 2012, timp de 6 luni, în partea a doua a anului. Anterior promovării a fost şef Serviciu la Protecţia Muncii şi şef la structura de securitate.
Cu toată experiența sa, Lăudat nu a putut rezolva problema salarizării din fabrică, astfel că nici nu a putut opri greva celor din Sectorul Producție. Oamenii și-au spus oful presei iar asta l-a supărat pe director mai mult decât protestul. Salariații au declarat că au de încasat peste 1000 de lei fiecare pentru zilele de șomaj tehnic, motiv pentru care au protestat pașnic. Ei s-au mai plâns că nu și-au mai luat subvenția.

Liniște! Vorbește Lăudat!

Obligat, forțat, Lăudat a dat și el o declarație presei spunând că cei din industria de apărare de câţiva ani primesc o subvenţie. ,,Adică dacă n-ai încărcare pe producţie, desfăşori activităţi de întreţinere, conservare, reparare, pază şi guvernul dă nişte bani. S-a întâmplat că din decembrie până acum, deşi există cadrul legal, banii aceştia încă nu au venit. Oamenii au primit bani, dar numai pe munca, pe producţia pe care au făcut-o. Pe munca, pe şomaj tehnic nu au primit aceşti bani. Este vorba de 250-300 lei de om pe lună. Le-am explicat că uzina nu poate da banii, pentru că ar fi deturnare de fonduri”, a explicat Lăudat care le-a impus apoi greviștilor să semneze că nu vor mai căsca gura la presă. Oamenii au semnat că nu au avut ce face dar nu s-au ferit să spună că nu le-a convenit maniera în care li s-a impus acest lucru.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

6 comentarii

 1. Hoții dracului

 2. Dacă v-ați fi obosit să vă informați corect, ați fi aflat că directorul general e în funcție de la 1 ianuarie 2018 și că NU este interimar. Deja restul nu mai contează.
  Când scrieți, dacă vreți să fiți luați în serios, uitați de radio-șanț și solicitați informații la sursă. Există cadru legal pentru asta, nu fiți timizi. Oricum, directorul general nu a făcut niciun secret din problemele cu care se confruntă uzina și salariații acesteia doar că legal nu poate ajuta cu nimic – plata șomajului tehnic s-a împotmolit undeva prin București, între diverse ministere. Poate ați face bine să solicitați o opinie și acolo, să o citim și noi, aici. Mulțumim anticipat.

  • Draga NAE, recitește ultima fraza a articolului! Virgula înainte de conjuncția adversativa dar?!?!!😜 Reguli gramaticale??!!” De unde nu este, nici Dumnezeu nu are pretenții!! “ Demersul ziaristic, informația din cel puțin trei surse, măcar una credibila, analiza , gramatica, topica frazei, se învățau la scoala de jurnalism , cu multi ani in urma! Fițuicile se descurca si ele cum pot, mai ales ca absolvenții de liceu care trec de bacalaureat, pleacă la scoala la Timișoara, Bucuresti, Cluj, pe cine sa pui sa insaileze trei rânduri? Alinutzeleiondeionevaions.a.m.d.! Varza!

 3. Lăudat să vadă ce face și ce a făcut cu documente secrete ce sunt risipite prin Sadu II… A strâns acum un an ceva dar au rămas la greu.. Nu de alta dar a mai fost și șeful structurii de securitate. Auzi documente strict secrete folosite la wc. Poate se sesizează cine trebuie…

 4. fane spoitoru

  Lăudat cel blestemat duce uzina la faliment!

 5. Laudat e pe lângă problemele uzinii.Asta după ce au murit câțiva oameni în uzina cu el șef la protectia mucii.vai de noi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.