Lege împotriva LENEI! Ce se întâmplă cu gorjenii care primesc AJUTOR SOCIAL!


Asistații sociali din Gorj și întreaga țară ar putea risca să-și piardă banii primiți de la stat. Asta în condițiile în care refuză chiar şi o singură dată un loc de muncă oferit sau dacă refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Pe lângă munca în folosul comunității, asistații social ar trebui să presteze și mai multe slujbe sezoniere. Initiațiva a fost depusă momentan la Senat de către un grup de parlamentari PNL.

Proiectul îi vizează în special pe cei care vor refuza să muncească. Inițiativa prevede că asistații sociali vor trebui să lucreze cu ziua, dacă vor să-și păstreze ajutorul primit de la stat.
Proiectul implică înființarea unui registru național al zilierilor în care cei care beneficiază de ajutor social sunt obligați să se înscrie la maxim zece zile de la obținerea ajutorului social. Cei care se vor ocupa de verificarea forței de muncă sunt primarii, care vor avea obligația să întocmească registrul respectiv și să realizeze lista cu persoanele apte de muncă din familiile care primesc ajutor social.
De asemenea, tot primarul este cel care se va ocupa și de repartizarea activităților. Parlamentarii PNL au menționat în mod clar că refuzarea participării la activitățile prevăzute în registrul zilierilor aduce cu sine pierderea dreptului la ajutor social.
În ceea ce privește remunerarea activităților și alte obligații și îndatoriri legate de munca prestată, acestea vor fi negociate direct de persoana care va presta activitatea și beneficiarul de lucrări.
Proiectul va aduce beneficii atât angajatorilor, cât și persoanelor care beneficiază de ajutor social și vor să muncească în același timp. Gabriel Chicioreanu, specialist în resurse umane, a explicat că proiectul li se va aplica inclusiv tinerilor care abia au terminat liceul și vor să obțină șomaj.

loading...
Loading...

Citește și

Un cunoscut profesor din Motru a murit!

Profesorul Cucircă Constantin al Colegiului Tehnic Motru a murit în această după- amiază. “Cu profundă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: