Legea Dării în Plată s-a modificat! Cum pot gorjenii să scape de datorii?


Potrivit noii modificări, cei care au datorii pot scăpa de ele acum prin returnarea casei la bancă pentru a stinge creditul. Programul Prima Casă nu va intra însă sub incidența legii. Totodată, oamenii nu își vor mai pierde cu ușurință casele din cauze care nu țin de puterea lor.

Senatorii din Comisia de Buget au stabilit diverse criterii pentru situația în care un cetățean vrea să dea înapoi casa băncii, în schimbul stingerii creditului luat înainte. În acest mod, ei pot scăpa total de datorii, în cazul devalorizării casei cu mai mult de 50% față de valoarea stabilită la început.
„Comisia de Buget din Senat a adoptat stabilirea unor criterii clare pentru situații de impreviziune! Coaliția limitează astfel abuzurile apărute la legea darii în plată!”, a fost mesajul de pe un site de socializare al senatorului PSD Daniel Zamfir, cel care a introdus proiectul de modificare a Legii 77/2016.

Proiectul de modificare a Legii a trecut de Comisia de Buget, Finanţe, Bănci din Senat cu majoritatea amendamentelor propuse. Toate cele trei amendamente privind considerearea impreviziunii – deprecierea cursului de schimb cu minimum 20%, a valorii imobilului cu 50% faţă de momentul cumpărării şi majorarea gradului de îndatorare din total venituri al clientului – au fost aprobate de Comisie.
„Comisia a acceptat totuşi şi unul dintre amendamentele propuse de bănci: termenul de convocare la notar a debitorului care a notificat banca despre intenţia de a da în plată imobilul aflat în garanţie nu poate avea loc mai devreme de a 30 zi de la notificare, dar nici mai târziu de a 90-a zi, de la depunerea acesteia.
De asemenea, neprezentarea debitorului la notar în ziua solicitată de bancă este echivalentă cu renunţarea la intenţia de dare în plată a imobilului respectiv”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Se INAUGUREAZĂ noul STADION de la Târgu-Jiu cu UN MECI al echipei PANDURII?

Marin Condescu crede că arena de patru stele ar putea fi inaugurată la prima partidă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: