Legea manualului şcolar a fost adoptată!

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii manualului şcolar, cu 75 de voturi „pentru”, două abţineri şi 23 de voturi „împotrivă”.

 Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, senatorul PSD Liviu Pop, a declarat, după adoptarea textului de lege: „Mulţumesc pentru vot. Adio, baroni ai manualelor!”.

„După aproape zece şedinţe de dezbatere, proiectul de lege a primit raport favorabil, va intra în plenul Senatului pentru dezbateri. Elemente importante în plus faţă de ceea ce am avut în forma iniţială: vor fi maximum trei variante la fiecare programă şcolară şi toate lucrurile se vor desfăşura prin Ministerul Educaţiei Naţionale, care este direct responsabil de calitatea manualelor din România. În condiţiile în care nu se califică cele trei manuale, se reia procedura, iar la maximum patru ani de zile obligaţia Ministerului este să retipărească toate manualele. Deci sunt nişte obligaţii foarte clare vizavi de retipărirea manualelor. O dată când se schimbă programa şcolară, în proporţie de 25% dacă s-au constatat greşeli ştiinţifice sesizate în implementarea manualelor şi obligatoriu la maximum patru ani de zile trebuie reînnoite tocmai pentru a nu a mai avea manuale de 15-20 de ani, ca în momentul de faţă”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Comisiei, senatorul PSD Liviu Pop.

Potrivit acestuia, manualul va avea patru formate: letric (n.r. – cartea în format pe hârtie), digital, interactiv şi un format Braille, pentru cei care au deficienţă de vedere – „obligaţia Ministerului fiind să creeze aceste manuale începând cu anul 2020”.

Sursă: Agerpres
loading...
Loading...

Citește și

Locuinţe NOI ANL pentru 38 de familii din Rovinari! Foto

38 de familii din Rovinari au primit, ieri, cheile apartamentelor ANL la blocul P14 din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.