sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 8:09

Liberalii au spus NU caselor primarului Jianu! Proiectul a fost respins


În ședința extraordinară de Consiliu Local Motru, de ieri, au trecut toate proiectele inițiate de PSD-ALDE-PSRo-UNPR, legate de organizarea sărbătorilor de decembrie în oraș, mai puțin proiectul, dorit de altfel de primarul liberal, Gigel Jianu privind amenajarea în centrul orașului a unui târg de produse tradiționale. Acesta prevedea achiziționarea a 5 căsuțe de lemn, cu 20.000 de lei.

În expunerea de motive se preciza că era nevoie de aprobarea a 20.000 de lei pentru achiziționarea a cinci căsuțe de lemn, la care ar fi urmat, în preajma Crăciunului, să se comercializeze vin și țuică fiartă, cafea, ceai și dulciuri. Acest lucru a fost mult mediatizat anul trecut, consilierii majorității fiind blamați de liberali că s-au opus achiziționării căsuțelor, chiar dacă prevederea bugetară lipsea iar primăria nu mai avea timp să facă achiziția respectivă.
În ședința de CL Motru de miercuri au fost prezenți doar 17 consilieri, dar au votat pentru acest proiect doar 12. Liberalii, cinci la număr, s-au opus, fără măcar a cunoaște că pentru a trece acest proiect, fiind vorba despre domeniul public, era nevoie de 13 voturi. În concluzie, proiectul nu a trecut, iar aleșii s-au făcut de râs că nu cunosc nici măcar lucrurile elementare legate de legislația care privește funcționarea CL Motru.
Cei cinci liberali s-au bucurat că proiectul nu a trecut, mai puțin Jianu care s-a supărat și ia atenționat pe colegii săi că au greșit. Liberalii au cerut, în concluzie, resupunerea la vot a proiectului, lucru care nu a fost legal.

 

Porții de fasole, duse la domiciliu motrenilor care nu se pot deplasa!

Majoritatea a propus ieri 8 proiecte privind sărbătorile de iarnă, cu îmbunătățiri și mult detaliate, spre deosebire de proiectele lui Jianu, respinse de CL la ședința ordinară de luna trecută. Jianu a făcut, recent, mare tapaj pe respingerea acestor proiecte de majoritatea din CL, cu toate că acestea prevedeau doar sumele și nu activitățile detaliate pentru fiecare eveniment în parte.
Ieri s-a aprobat ca pentru 1 Decembrie să se depună, în Motru, coroane de flori și să se achite din bani publici masa de Ziua Națională a României, prin asigurarea a 800 de porții de fasole cu ciolan. Inedit este că, de data aceasta, s-a propus ca 50 de porții să ajungă la persoanele netransportabile din oraș, mâncarea urmând să le fie aduse la domiciliu.
S-a aprobat și organizarea ediției cu numărul opt a concursului de colinde ,,Crăciunul, tradiție și modernitate”, unde s-a propus utilizarea sumei de 5000 de lei pentru desfășurarea concursului și acordarea unui număr de 6 premii concurenților.

Pachete pentru colindători

Tot ieri, consilierii au spus da acordării pachetelor pentru colindători, în valoare totală de 10.000 de lei, copiii fiind așteptați la sediul primăriei, unde va fi organizat și un mic spectacol.
CL Motru l-a împuternicit pe primarul Jianu să se ocupe de buna desfășurare a acestor evenimente, pentru a se elimina orice suspiciune din partea edilului legat de organizarea din decembrie.

loading...
Loading...

Citește și

ACUZAŢII de ABUZ ÎN SERVICIU la adresa unui PRIMAR din Gorj

Consilierul local Constantin Brănescu îl ameninţă cu plângerea penală pe primarul oraşuluiŢicleni, Radu Constantin, după …

2 comentarii

  1. Hoți ordinari

    PSD+ Alde+ PNL = hoți ordinari

  2. Mai nea Gigele!!!! Ia spune matale cum ai procedat de ai intrat in conflict major cu domnul lider sindical TUTUNARU!!!!!!! Te ai apucat si matale de femei fără sa sti la ce poarta bati? Atenție mărita ca’i nervos rău nea TUTU!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.