Liberalii la al treilea rateu administrativ la Rovinari: Ungureanu zis „10%”, noul primar. Vâlceanu şi-a pus „propteaua” finului preşedinte la PNL Fărcăşeşti

ungureanu-rov

Cuplul fatal care conduce organizaţia judeţeană a PNL nu are nici un contact cu realitatea şi cu atât mai puţin cu cea din Rovinari acolo unde este la a treia încercare nereuşită de a-şi impune un om capabil în fruntea administraţiei publice locale. Cei doi copreşedinţi liberali, Barbu&Vâlceanu, sfidează practic inteligenţa electoratului din oraşul minier, iar eşecurile lor cu fason tragicomic indică faptul că se pregătesc asiduu pentru a pierde alegerile locale, altfel nu se explică cum au ajuns să susţină pentru funcţia de primar interimar un personaj cunoscut în oraş prin prisma împrumuturilor „extrabancare” pe care le acorda celor aflaţi în lipsă de cash.
Un alt rateu liberal se prefigurează la Fărcăşeşti acolo unde Vâlceanu a plantat în fruntea organizaţiei locale a partidului un PSD-ist devenit meritoriu după ce l-a ajutat pe finul său să ajungă inginer în CEO.

Conferinta-pnl

Domnia babysitter-ului Vodislav la Rovinari a luat sfârşit

Liberalii din Rovinari au hotărât, la finele săptămânii trecute, să-l schimbe pe Claudiu Vodislav din funcţia de primar interimar, în locul său fiind propulsat preşedintele organizaţiei locale, Florian Ungureanu. Potrivit conducerii PNL Gorj, cei doi vor face echipă până la alegerile de anul viitor, astfel că Vodislav a fost păstrat în conducerea Primăriei Rovinari ca viceprimar.
Copreşedintele liberal Tudor Barbu a dat asigurări că situaţia administraţiei locale de la Rovinari s-a rezolvat. Adică, liberalii l-au înlocuit pe Vodislav, pe care-l luaseră direct din concediu pentru creşterea copilului şi-l făcuseră primar, cu Ungureanu, alt personaj pitoresc, un fel de IFN „pe persoană fizică” al oraşului.
După doar trei săptămâni, minţile luminate care conduc organizaţia judeţeană a PNL şi-au dat seama că pe Vodislav îl prindea mai bine postura de babysitter, măcar noua lor opţiune, Dumitru Florian Ungureanu, ştie să numere banii oraşului.

Ungureanu, fără număr, dar cu 10% comision. „Nu am dat bani cu camătă”

Ungureanu este preşedintele PNL Rovinari şi salariat al societăţii Apă Canal Salubrizare SRL, în postul de administrator al pieţii oraşului. Firma ce aparţine consiliului local îi dă un salariu de 1.085 de lei, lunar, la care se adaugă indemnizaţia de ales local de 500 de lei, însă noul primar interimar nu depindea financiar de aceaste venituri.
Despre Ungureanu se ştie că este un împătimit al pariurilor sportive, din care anul trecut a înregistrat câştiguri de 16.000 de lei şi e crescător de animale, activitate care i-a suplimentat veniturile în 2014, cu 28.000 de lei din subvenţii APIA. Noul primar interimar are un depozit bancar de 11.000 de euro, două autoturisme, un apartament în Rovinari, o casă şi peste şapte hectare de teren în Drăguţeşti.
Potrivit unor surse, Florian Ungureanu nu este pasionat doar de pariuri sportive, ci şi de jocurile de noroc. În Rovinari e deja de notorietate faptul că declinul financiar al unui afacerist care a deţinut până nu demult o fabrică de pâine a survenit în urma unor partide de poker şi rummy cu Ungureanu. Omul de afaceri, a cărui firmă este pe pierdere, recunoaşte cu jumătate de gură că „într-adevăr am mai jucat rummy cu el, dar aşa la distracţie. L-am cunoscut după ce am vândut brutăria şi recunosc că m-a ajutat cu bani dar fără dobândă”.
Alt afacerist, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că a împrumutat în repetate rânduri bani de la Ungureanu cu un „comision” de 10%, lunar. „Da, m-a ajutat de multe ori şi îşi lua zece la sută, însă nu-l pot numi cămătar pentru că nu a venit niciodată cu ameninţări sau chestii din astea. Aveam o înţelegere cu privire la data când trebuia să-i dau banii, pe care o respectam şi n-am avut probleme. Am rămas prieteni. Şi acum dacă am nevoie îl sun”, a mai spus omul de afaceri.
În aceeaşi notă vorbeşte despre Ungureanu şi alt businessman: „Când am avut nevoie am apelat. Nu erau sume foarte mari. Două-trei sute de milioane vechi. Era convenabil că dădea cu 10%”.
Noul primar spune că nu este nimic adevărat şi fiecare poate spune acum ce vrea. „Niciodată nu am dat bani cu camătă. Că am ajutat… poate am ajutat sute, mii de oameni. Aşa a fost sufletul meu. Pentru mine există un Dumnezeu şi e mai presus de orice. Faptul că i-am ajutat şi ei au considerat lucruri de genul acesta e problema lor. Nu vreau să mai fac comentarii pe marginea acestui subiect”, a conchis Florian Ungureanu.

Finul lui Vâlceanu bagă pesedişti în PNL cu girul naşului

Dan Vâlceanu a descins, la sfârşitul săptămânii trecute, în patria sa natală, la Fărcăşeşti, a dizolvat Biroul Politic Local al PNL, iar organizaţia i-a fost oferită pe tavă pesedistului Constantin Drăgoescu.
Practic, copreşedintele liberal şi-a achitat o datorie faţă de Drăgoescu, acesta fiind cel care a pus umărul la promovarea lui Petrică Lungu, finul lui Vâlceanu, inginer în CEO. Mai exact, Lungu, vice lider la SMEO Roşia, a fost promovat recent inginer la Roşia, iar în schimbul acestui favor a trebuit să negocieze cu naşul Vâlceanu venirea „proptelei” sale, Constantin Drăgoescu în PNL. Fostul preşedinte al PNL Fărcăşeşti, Marius Bălu, a declarat că organizaţia locală a fost dizolvată pentru că membrii Biroului Permanent Local nu au fost de acord cu venirea lui Drăgoescu de la PSD în PNL. „Dumnealui dorea să vină cu domnul Priporeanu, preşedintele Sindicatului SMEO de la Roşia, şi domnul Bodgan Cilibiu de la CEO. Noi nu am fost de acord cu venirea lor în partid”, a spus Bălu.

loading...
Loading...

Citește și

LIDERUL PSD Gorj, despre RACOLĂRI de PRIMARI înainte de alegerile locale

Mihai Weber susține că liderii Partidului Național Liberal încearcă să atragă primari PSD din județ …

4 comentarii

  1. Bai Matei, stireai veche unde ai umblat la cules de vie ,stiu ca esti frate cu Bachus si esti negru ca piperul de invidie,nu ca ar fii culoarea ta naturala.

  2. Sa nu faceti cunva greseala sa primiti PSD sti in PNL niste tradatori ai CEO lui care fug de raspundere.

  3. Ce zici mai, nea Matei-” le sfidează inteligenta”! Ce figura de stil, ce licența ziaristica , frate! Am rămas masca, tare articol! Si dai, tot așa, promovat inginer, hai? La tine acolo, după ce legație seara vacile, potoliți orătăniilor si dați fuga la crâșma, când plecați pe trei cărări spre casa , pe campionul consumator câteodată faceți greșeala sa-L promovați ” inginer”? Ce studii ai ” promovat” dumneata, ne spui? Ești varza!!!

  4. Bai Matei , ca de obicei un articol de cacat ! Ai luat date din declaratia de avere de pe site-ul primariei , ai bagat un afacerist , alt afacerist si un alt businessman ( nici un nume ? ) si gata articolul ! Asa pot si eu sa spun ca un afacerist ti-a tras-o in cur si te-a platit pentru asta ! Esti PENIBIL ! p.s. -Ungureanu nu mai e administratorul pietei din Rovinari de aproape patru ani !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.