miercuri , 19 februarie 2020 - 19:50

Liberalul Boian, condamnat cu executare de Tribunalul Sălaj! Trei ani și patru luni după gratii, dosarul în apel


În luna august, Tribunalul Sălaj a condamnat drastic membrii grupării infracționale care a înșelat zeci de primari din țară dându-se inspectori de integritate. Printre inculpați și Lucian Boian, cunoscut liberal gorjean la momentul faptelor, care a folosit drept sediu de firmă, implicată în dosarul de înșelăciune și grup infracțional organizat, locuința unui alt membru al PNL Gorj, mai exact a avocatului Pecingină. Boian a luat 3 ani și patru luni cu executare de la instanța de fond dar a declarat pe 19 august apel la sentința primită.

Potrivit anchetatorilor, Catrinoiu este ”creierul” operațiunii, care administra în fapt, dar nu și în acte, cele două societăți. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, împreună cu Catrinoiu Cătălin Petrişor şi Boian Vasile Lucian, tinerii fiind din Cluj Napoca și Târgu-Jiu, au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare a mai multor primării din Sălaj, să încheie contracte cu societatea comercială “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”. Potrivit unui comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, din probele administrate rezultă că inculpatul Catrinoiu Cătălin Petrişor este cel care administra, în fapt, două societăţi: “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”, şi “Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate”. Boian a fost condamnat tot la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare, Ionescu a primi o pedeapsa rezultanta de 2 ani închisoare cu executare in regim de detenție, Glăvan – pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni închisoare cu executare in regim de detenție, Bersu – pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni închisoare cu executare în regim de detenție.
Firma Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 78 000 lei amendă penală, iar Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL la pedeapsa rezultantă de 78 000 lei amendă penală care se va executa potrivit dispozițiilor art. 497 Cod procedura penală. Sentința din 7 august de la Tribunalul Sălaj nu este definitivă fiind atacată în apel.
Primării din Gorj sunt pe lista UAT-urilor înșelate de firmele grupării.

Loading...

Citește și

1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.