sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 3:56

LIDER: CEO poate intra DIRECT în FALIMENT


Preşedintele Sindicatului Liber de la Cariera Roşia avertizează că fără schema de sprijin pentru achiziţionarea certificatelor de CO2 pe 2019 compania minieră de la Târgu-Jiu nu are nicio şansă se supravieţuire.

Cristian Lădaru spune că toate sindicatele din Complexul Oltenia trebuie să lase orgoliile şi disensiunile deoparte, să-şi unească forţele pentru a pune presiune pe politicieni să aprobe rapid sprijinul pentru CEO. Liderul Sindicatului Liber de la Cariera Roşia afirmă că în acest sens ar trebui organizate proteste la Bucureşti. În opinia lui Lădaru, dacă guvernanţii nu vor aproba rapid memorandumul necesar pentru a fi sprijinită compania minieră în problema certificatelor de carbon, CEO ar putea intra la anul în faliment.“Singura soluţie este ca sindicatele să înceapă să pună presiuni pe politicieni, dar nu aici, la Gorj, ci la Bucureşti. Pentru a face ceva pentru salariaţi trebuie să ne unim forţele. Asta înseamnă că trebuie să lăsăm disensiunile dintre sindicate pe apartenenţe politice, pentru că, la ora actuală, multe sindicate cochetează cu politicienii, unii chiar îşi fac poze cu ei. Situaţia, la ora actual, a Complexului Energetic Oltenia este foarte gravă. După cum ştiţi, până la începutul lunii octombrie, trebuie aprobat un memorandum la guvern prin care să fie acceptată o schemă de ajutor. Fără schema asta de ajutor, Complexul Oltenia nu mai are nici şansă de supravieţuire din momentul în care va expira termenul achiziţionării certificatelor de carbon. Poate intra direct în faliment. Probabil, la sfârşitul lunii aprilie, ar urma să intre în insolvenţă, dacă guvernul nu face ceva în sensul de a ajuta compania. Guvernul este obligat să ajute CEO, dacă vrea ca România să nu aibă de suferit. Avem nevoie de ajutor în acest moment. Indiferent de cine va fi la guvernare, trebuie să acorde o şansă Complexului Oltenia”, a declarat Cristian Lădaru.

loading...
Loading...

Citește și

Vienescu: Postul de manager și cele din Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, scoase la concurs, în regim de urgență!

Actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu are zilele numărate! Atât postul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: