LIDER din CEO: Am SESIZAT Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării


Liderul Sindicatului Energia Turceni a făcut, în urmă cu trei săptămâni, plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că angajaţii termocentralei nu beneficiază de pe urma legii de reducere a vârstei de pensionare.

Eugen Iovan recunoaşte că energeticenii de la Sucursala Electrocentrale Turceni sunte nemulţumiţi pentru că nu pot beneficia de pe urma legii promulgate recent de preşedintele României, Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, salariaţii Complexului Energetic Oltenia încadraţi în condiţii deosebite de muncă vor primi câte 4 luni de vechime pentru fiecare an lucrat. De proiectul privind reducerea vârstei de pensionare vor beneficia circa 8.000 de salariați ai companiei miniere. Nu şi angajaţii Termocentralei Turceni, care, în 2001, au pierdut grupa de muncă. Liderul Sindicatului Energia Turceni spune că nu e normal ca unii angajaţi ai CE Oltenia să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare şi alții, nu. Ca atare, Eugen Iovan anunţă că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. “Suntem dezamăgiţi aici, la Turceni, că a fost eliminat acel articol în care erau prinşi şi angajaţii termocentralei noastre. Dar vom face demersuri în continuare. Am sesizat, în urmă cu trei săptămâni, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că angajații nu pot beneficia de avantajele legii recent promulgate de președintele Klaus Iohannis, de a se pensiona mai devreme. Asta, deși, oamenii lucrează în aceleași condiții și pe aceleași posturi precum cei avantajați de actul normativ. Am afişat această sesizare şi în cadrul termocentralei pentru ca oamenii să vadă că ne intereseză şi ne preocupă această problemă. Acum, aşteptăm să vedem ce răspuns vom primi de la CNCD, după care vom face demersuri pe lângă noul guvern aflat la Putere. Eu am fost, de la bun început, încrezător că politicienii vor da legea de reducere a vârstei de pensionare, în acest an, având în vedere că este unul electoral. La Turceni însă este nemulțumire mare printre angajații care nu beneficiază de modificările aduse Legii Pensiilor”, a conchis liderul sindical.

loading...
Loading...

Citește și

Liberalii și-au desemnat candidatul la Primăria Țicleni!

Biroul Politic Județean al PNL Gorj a decis, joi, 16 ianuarie a.c., să-l desemneze pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.