LIDER din CEO: ARMONIZAREA salarială, încă NEREZOLVATĂ


Dan Pârvulescu susține că repartizarea celor 24 de milioane de lei subunităților nu rezolvă problema armonizării salariale în CE Oltenia.

Liderul FNME afirmă că distribuirea în mod egal a banilor, vinerea trecută, în urma discuțiilor sindicate-administrație, va duce doar la armonizarea cât de cât a celor mai mici lefuri în cariere și termocentrale. Dan Pârvulescu spune că la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă va fi din nou abordată problema discriminărilor salariale dintre angajații care lucrează pe același funcții și meserii, dar au salarii diferite. Luni, va fi formată comisia de negociere. „Cele 24 de milioane de lei au fost repartizate în mod egal subunităților. Lucrul acesta va duce la o cât de cat armonizare în interiorul fiecărei subunități, dar nu la armonizare în cadrul CEO. Se vor face anumite criterii pe fiecare subunitate și pe baza acestor criterii se va repartiza fondul aferent salariaților de acolo. Media este de 1807 lei sumă brută pe an, va diferi. Dacă se împarte la 12 luni, e o sumă, dacă se va împărți la 11 luni care au rămas, va fi altă sumă. Diferă foarte mult și în funcție de ce sporuri va avea fiecare salariat pe locul respectiv de muncă. Nu putem să spunem că toți salariații vor avea aceleași clase de salarizare. Cert e că vor fi în medie în jur de 2 virgulă ceva clase, dar nu toată lumea va primi. E posibil să fie salariați care vor avea și mai multe clase. Vedem la pasul doi, ce se va întâmpla, la negocierea CCM-ului. Dorința e destul de mare și reală a salariaților. Deocamdată, nu am făcut nici prima ședință de constituire a comisiei de negociere pentru contractul următor. Vedem ce va fi lunea viitoare, când se va constitui acea comisie de negociere pentru contractul următor”, a spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

LIDER din CEO – SUPĂRAT pe PREMIERUL Dăncilă

Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, şi-a exprimat din nou nemulţumirea, pe pagina de socializare, …

Un comentariu

  1. Ba cum faci tu socoteala Parvulescule, la 1800lei brut pe an ? Stai pe fente acum crezi ca suntem mineri prosti? Pai ne iei aici cu 24mil:12luni:13.300(salarizati)=150 lei pe luna de salariat. Tu nu sti nici grila de salarizare , auzi 2,5 clase. Tu esti serios? Pai tu sti care e diferenta intre clasa 12 si clasa 14? Crezi ca e acelaa lucru ca intre 40 si 42? Rusine. Si 2 la mana bunoaica si alti ziceau ca vreo 6000 ar benificia de asa ceva adica 24mil:12 luni:6000 salariati ar da la 333 lei pentru fiecare . asta in prima faza . sa vad cum faci tu ma diferenta din lac mecanic clasa 12-13 cariera si clasa 26, sau 32 tot lacatus mecanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.