LIDER din CEO, către guvernanţi: NE-A AJUNS „apa până la gat”


Manu Tomescu continuă să numere zilele trecute de la alegerile parlamentare din 2016, atunci când politicienii au promis din nou în campanie că se vor bate pentru realizarea mixului energetic.

Liderul Sindicatului Energia Rovinari şi-a exprimat, pe pagina de socializare, nemulţumirea legată de faptul că nici măcar în strategia energetică a guvernului PSD –ALDE, lansată recent în dezbatere publică, nu se pomeneşte nimic de mixul energetic. “Au trecut 641 de zile de când parlamentarii de Gorj și-au început mandatul de 4 ani, în actualul Parlament, timp în care am tot așteptat să își onoreze una dintre promisiunile electorale făcute în campania electorală, MIXUL ENERGETIC NAȚIONAL, în care C.E.Oltenia să fie integrat alături de alte companii energetice, naționale. Bineînțeles că așteptările cele mai mari le avem de la parlamentarii partidelor aflate la guvernare, având majoritatea parlamentară, dar deocamdată MIXUL ENERGETIC NAȚIONAL, rămâne doar la stadiul de promisiune electorală ! Între timp Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică Strategia Energetică a României, strategie care nu ne arată nimic concret, în crearea MIXULUU ENERGETIC NAȚIONAL, lucru care ne-a tot fost promis de peste 10 ani, în toate campaniile electorale. Iar noi, salariații C.E.Oltenia, am ajuns astăzi, ca două treimi din tot ceea ce producem, să ne fie luate prin BIRURILE impuse de Statul Român! Pentru că dacă punem la socoteală numai faptul că un certificat de CO2 nu mai coboară sub 20 de euro, asta înseamnă că am ajuns ca aproape jumătate din ce câștigăm, să dăm înapoi prin plata certificatelor de CO2! …fără a mai pune la socoteală certificatele verzi și celelalte taxe și impozite! Eu, unul, despre aceste probleme aș fi vrut să îi aud vorbind pe cei din Guvernul României și Ministerul Energiei! Dar ăsta pare un subiect tabu, atunci când vine vorba să îi spui SISTEMULUI că BIRURILE au ajuns insuportabile, iar noi, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, nu mai putem să ducem în spate atâta povară! Pentru că, până la urmă, dincolo de cifre și de strategii, este vorba de oameni! …iar minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, sunt oameni! Suntem și noi oameni, la fel ca și cei din sistemul bugetar! Avem și noi copii de crescut și trebuie să mâncăm și noi ca să putem trăi ! De la Ministerul Energiei ni se sugerează că trebuie să reducem costurile pentru a putea rezista în piața de energie, iar nouă ne-a ajuns deja „apa până la gat”! Cât și cum să mai reducem costurile, domnilor guvernanți, mari „specialiști” în energie !? Cum puteți vorbi de concurență în piața energetică, când C.E.Oltenia este obligat să vă plătească BIRURI, mai mult de jumatate din terawații pe care îi produce în fiecare an !? Numărătoarea continuă, domnilor parlamentari ai partidelor de guvernare! Ne-ați făcut o promisiune în campania electorală, promisiune cu care v-ați câștigat mandatele de deputați și senatori, și așteaptăm cu nerăbdare să vă onorați această promisiune!”, a scris Tomescu pe facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: