LIDER din CEO către ORGANELE ABILITATE: Să se facă DREPTATE


Constantin Creţan vrea să fie trași la răspundere factorii de decizie care au hotărât ca CE Oltenia să preia Termocentrala Chişcani şi cei care au decis externalizarea Carierei Berbești.

Adunarea Generală a Acţionarilor Complexului Energetic Oltenia va decide, în şedinţa din 10 februarie, asupra anulării deciziei prin care a fost preluată Termocentrala Chișcani, în anul 2013. Totul, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova a dat, pe 31 octombrie 2019, sentința definitivă, care anulează preluarea grupurilor de la Chișcani-Brăila de către compania minieră de la Târgu-Jiu. Complexul Oltenia urmează să angajeze avocaţi pentru recuperarea eventualelor daune ce vor fi constatate. Constantin Crețan spune că ceea ce se întâmplă este un lucru de normalitate. Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia ar vrea să fie trași la răspundere și factorii de decizie care au hotărât externalizarea Carierei Berbești, care a trecut în subordinea CET Govora. Acuză că și-n acest caz s-ar fi comis o ilegalitate. Constantin Crețan speră că toți șefii Complexului Oltenia să dea socoteală. „Cei de la Berbești-Alunu, la CET Govora, au fost vânduți ca la târgul de sclavi. Ilegal este și înstrăinarea tuturor utilajelor de la fosta exploatare de la Berbești-Alunu, acele active vândute la prețuri de nimic, pentru care nu vom mai recupera banii niciodată. În ceea ce priveşte situaţia Termocentralei Chişcani, acolo s-au învârtit, probabil, niște cercuri de interese, în sensul că anumiți oameni din privat ar fi vrut să pună mâna pe acele grupuri pe gaz. Aici s-a jucat o carte, dar guvernul Ponta a căzut, și, atunci, probabil, că nu a mai reușit să-și facă afacerea pe gaze. Afacerea pe gaze este și acum tot o afacere gândită din afară cu sprijinul celor de la guvernare. Termocentrala de la Chișcani poate să funcționeze pe viitor și să bage bani mulți în buzunarele unor afaceriști susținuți de către politic. Ar trebui să răspundă toți cei care au fost la conducerea complexului, Consiliului de Administrație, cei care erau la guvernare, și pentru Chișcani și pentru înstrăinarea exploatării miniere Berbești cu utilaje și cu oameni cu tot, și să se facă dreptate și in cazul Berbești-Alunu”, a declarat Creţan.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.