LIDER din CEO: Compania va înregistra PIERDERI. Soarta CEO depinde de guvern


Constantin Mitrescu susține că indiferent cine ar conduce CE Oltenia, societatea va încheia anul pe pierdere dacă guvernanții nu vor ajuta compania în problema certificatelor de CO2.

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie spune că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România nu-și poate permite să achiziționeze certificatele de CO2 după ce prețul a explodat, în numai câțiva ani, de la 4 la 23 de euro. Constantin Mitrescu spune că singura soluția pentru ca CE Oltenia să aibă viitor este ca guvernanții să ajute compania, așa cum au procedat și polonezii cu producătorii lor. „Prețul de 24 de euro pe certificatul de CO2 e un fel de amendă pe care CEO o plătește pentru fiecare Megawatt produs. Această companie este amendată. Certificatele de CO2 nu pot fi aprovizionate. În aceste condiții, indiferent cine va conduce compania vor fi înregistrate pierderi, la finalul anului, dacă prețul certificatului de carbon rămâne peste 10 euro. Cu cât valoarea certificatelor va fi mai mare, cu atât și pierderea companiei va fi mai mare. Aceste lucruri nu mai depind de managementul CEO. Și Hidorelectrica ar ieși pe pierdere, dacă ar primi această amendă ca CE Oltenia. Din momentul de față, soarta CEO depinde de guvernanți, dacă vor face ceva să rezolve această problemă, cum au făcut cei din Polonia”, a declarat liderul FNME.

loading...
Loading...

Citește și

Înveți de 5, te faci polițist local la Peștișani! Nu treci de nota 1 sau 2, te râde satu’

Cam așa stă treaba în comuna lui Constantin Brâncuși, care pe vremea răposatului artist nu …

2 comentarii

  1. Toata lumea ii da inainte cu certificatele de CO2, dar nimeni nu se uita in gradina proprie sa vada pierderile din exploatare care se ridica la zeci de milioane, generate de incompetenta.

    • Corect,domnu’ Jean ,incompetenta crasa si lipsa majora de predictibilitate in structurile stufoase ale companiei…bulgarii nu au decat 70% capacitati de productie energie electrica din total necesar,restul il importa…la ei,pulimea cumpara kwh cu bani mai putini decat pulimea romana…pamantul productiv din Romania a fost vandut,industria grea a fost transformata in fier vechi,petrolul si gazele scoase la mezat ,a mai ramas lignitul ,sursa de imbogatire a aristrocratiei de partid si de stat,aristrocratie pe care o poti depista atunci cand arunca diversiunea cu moartea SEN….PULIMEA romana se alege doar cu boala si saracie galopanta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.