LIDER din CEO, CONCLUZIE SUMBRĂ: Se pune CRUCE MINERTULUI


Constantin Crețan este convins că, în următorii ani, bazinele miniere Jilț și Motru vor dispărea, în contextul în care grupurile termocentralelor vor fi trecute pe gaz.

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia a reacționat după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că 4000 de angajați ai CE Oltenia vor ieși la pensie în următorii 4 ani. Totul, după ce, în 2019, a fost aprobată legea care permite pensionarea anticipată. În plus, ministrul Economiei a spus că, până în 2026, la CE Oltenia, vor fi înlocuiți 1.370 de megawaţi, energie electrică pe bază de cărbune, cu 1.480 de megawați pe bază de gaz, plus 300 de megawaţi solari. Producţia de energie pe bază de cărbune va scădea, în următorii 6 ani, de la 25%, cât este acum ,la 10-15%. Având în vedere aceste lucru, Constantin Crețan a ajuns la concluzia că mineritul e pe moarte în Oltenia. Sindicalistul se așteaptă ca, în următorii ani, bazinele miniere Jilț și Motru să fie închise odată cu trecerea grupurilor termocentralelor pe gaz. „Este clar! E punct final și cruce mineritului. Această situație este destul de bine știută și pusă în practică de cei care sunt la putere. Bine, și cu sprijinul celor dinainte, pentru că ei au respectat tot ce le-au dictat forurile mondiale, care dictează politica acestui complex și a Uniunii Europene. Legea pensionării anticipate a fost dată și gândită. Strategia de închidere a mineritului este gândită și a fost gândită și pe această variantă în care 4000 de oameni vor fi dați afară pe o lege a pensionării, care are valabilitate scurtă, la care se mai adaugă strategia de a mai funcționa 3-4 ani de zile producția de energie pe cărbune, până își pun grupurile pe gaze în funcțiune, care înseamnă doar afacere pentru cei care sunt la putere și consorțiurile internaționale, care au pus mâna pe acest zăcământ. Va rămâne doar Bazinul Rovinari. Vor dispărea Bazinele Jilț și Motru și, în final, va dispărea și Bazinul Rovinari, pentru că nu va putea să reziste pe o piață competitivă a energiei din cauza condițiilor de mediu și din cauza energiei produse mai ieftin pe gaze, și celelalte alternative de energiei, eolian și hidro. Parcurile fotovoltaice și tot ceea ce înseamnă energie eoliană este o afacere cu firmele nemțești și americane. Parcurile fotovoltaice vor apărea, probabil, tot pe zonele în care au fost perimetrele miniere și zona termocentralelor și este tot în defavoarea cărbunelui. Pe aici, prin Gorj, deja s-au făcut verificările pentru zona eoliană, zona Sadu și zona Baia de Fier. Vor veni și aici montate niște eoliene. S-au făcut studiile pentru fotovoltaice, care vor veni montate pe fostele halde de steril. Deci, se știe destul de clar ce obiective au acești guvernanți care pun cruce energiei pe cărbune”, a declarat Constantin Crețan.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.